Lintjesregen: koninklijke onderscheiding voor vier Dongenaren

Vanochtend was het overal in het land tijd voor de jaarlijkse lintjesregen. Ook dit jaar had het de Majesteit behaagd om een paar Dongenaren te onderscheiden voor hun bijzondere verdiensten en inzet voor de gemeenschap. Maar liefst vier inwoners van de gemeente Dongen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Deze onderscheidingen werden bij de gedecoreerden thuis uitgereikt of op  locaties waar de gelukkigen naartoe “gelokt” waren onder valse voorwendselen. Ze waren dan ook totaal verrast waren met het bezoek van de delegatie, bestaande uit Burgemeester Marina Starmans, de drie wethouders en de gemeentesecretaris.

De heer Jan Wouters
Jan Wouters is al 44 jaar verbonden aan het Ziekentriduüm, een groep mensen die zich inzet voor de zieke mensen in onze gemeente. Mede dankzij zijn inzet bezorgd hij drie dagen lang onze zieken jaarlijks een onvergetelijke en onbezorgde tijd. De kerkdienst, het samen zingen, spelletjes doen en lunchen verzacht pijn en zorgen. Zijn enthousiasme zorgt voor een goed gevulde collectebus! De vele uren die hij besteed aan Hockeyclub Liberty zijn voor de club niet in geld uit te drukken. Zijn expertise en inzet is groot, vooral zijn opleidingskwaliteiten zijn onmisbaar in de regio. Als mantelzorger voor zijn dochter, zijn verzorgende rol voor de zieken, zijn inzet op sociaal en sportief gebied voor de gemeente Dongen zijn enorm.

De heer Ton Dirkse
Ton Dirkse heeft 30 jaar bij de vrijwillige brandweer gezeten. Nu is hij nog steeds een onderdeel van de vrijwillige brandweer en zorgt al jaren voor een geweldig teamgevoel bij de leden. Ondanks dat hij zelf niet meer mee uitrukt blijft de heer Dirkse betrokken bij de brandweer en organiseert menig teamuitje. De heer Dirkse is als penningmeester verantwoordelijk voor de financiën en het beheer van de kantine. Zijn aanwezigheid tijdens oefeningen en bij een uitruk worden zeer gewaardeerd. Hij ondersteund “zijn” mannen met een klop op de schouder, een goed gesprek of een kopje warme soep. De heer Dirkse is een bijzondere, onmisbare vrijwilliger van de brandweer. De heer Dirkse is tevens al 28 jaar actief als bestuurslid van carnavalsvereniging Stichting De Peeënstekers. Hij heeft inmiddels al vele bestuursfuncties gehad en doet dit tot op de dag van vandaag nog steeds.

De heer Peter van Hoppe
Peter van Hoppe is bijna 50 jaar lid van voetbal vereniging Dongen. In al die jaren heeft hij zich buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor de club en in die hoedanigheid ook voor de Dongense samenleving. De club voetbalt in de hoofdklasse en is voor veel Dongenaren een wekelijks hoogtepunt. De heer Van Hoppe zet zich al bijna 50 jaar in als (wedstrijd) secretaris, bestuurslid technische zaken, sponsorcommissie, voorzitter en tegenwoordig is hij op de club te vinden om allerlei hand- en spandiensten te verrichten. De heer Van Hoppe draait bardiensten, vangt scheidsrechters en tegenspelers op en zorgt dat de standborden worden bijgewerkt. De heer Van Hoppe is van grote waarde voor zijn club en zijn inspanningen verdienen waardering

mevrouw van Loon- van Wanrooij
Mevrouw Van Loon heeft zich jarenlang voor de EHBO, de Avond4daagse en het Rode Kruis ingezet voor ’s Gravenmoer. Haar verdiensten om de dorpskern ’s Gravenmoer AEDproof te maken is bewonderingswaardig te noemende. Hierdoor is er enorm veel verandert in deze kleine gemeenschap. Dat de kern in de 6-minutenzone zit is voor heel veel inwoners erg belangrijk. In het dorp heeft zij avonden met mensen gepraat om hun ervan te overtuigen donaties te geven en eventueel ruimte beschikbaar te stellen voor het ophangen van een AED apparaat. In deze kern is geen dokter(spost) aanwezig, inwoners mogen haar altijd benaderen voor “kleine ongelukjes”. Dankzij mevrouws inspanningen hangen er nu 5 AED apparaten en er zijn sindsdien twee meldingen van “er op tijd bij zijn”! Mevrouw Van Loon is voor vele in haar omgeving een steun en toeverlaat.

Bekijk meer foto’s in groot formaat in de fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen