Bokse Bikersz gaan voor twee goede doelen tijdens komende jaarmarkt

Foto:

Het is inmiddels traditie dat tijdens de Dongense jaarmarkt de Motor Toer Club Carrot Country (MTC CC) Ridersz de Bokse Bikersz D houden. Rond D’n Hamse Bok is het komende zondag allemaal te doen.

Voor het zevende jaar staat dit evenement in het teken van motoren en toer rijden, livemuziek, eten en drinken en twee goede doelen waarvoor dit jaar geld bijeen wordt gesprokkeld. De toertocht gaat door Land van Heusden en Altena, Bommelerwaard, langs rivieren en door polders. Deze route is bewegwijzerd.

Liefhebbers kunnen inschrijven: of via website of vanaf 10.00 uur en de kosten zijn 20 euro. Daarvoor ontvangt u een 2017 T-shirt BBD, zolang de voorraad strekt, Bokse soep en broodjes bij terugkeer. Halverwege is er een stop om een bakske te drinken. Dit is voor eigen rekening. Op het buitenpodium livemuziek. Vanaf 14.00 uur: Bluesdog & Friends,
Vanaf 16.00 uur: Wrong Lane waar het vanaf 18.00 uur in de Hamse Bok rocken is met: Rock en Feestband Selectiv.

Na de vorige zes edities konden verschillende uiteenlopende Dongense organisaties of verenigingen een leuk bedrag tegemoetzien. De twee goede doelen waarvoor dit jaar geld wordt opgehaald, zijn het Thomas Huis in Dongen en de stichting Bulters Mekke die een speciale hulphond gaan opleiden voor de 17-jarige Dongense Iris Hohmann. Zij heeft PTSS (Posttraumatische-stressstoornis) en durft het huis niet uit waardoor zij ook niet naar school gaat. ,,Als straks deze hulphond er is gaat een grote wens van Iris in vervulling. Dan kan ze weer gewoon naar school gaan,” vertelt haar vader.

In het stukje Hoge Ham, vanaf het gemeentehuis tot de koepelkerk staan diverse kramen. Daaronder uiteraard ook de twee goede doelen, waar het publiek kan inzien wat deze inhouden. Maar ook een stand waar motorrijders kunnen ervaren hoe het is om op een elektrische motor te rijden. Dongenaar Bor Molenschot heeft via zijn HBO-opleiding contacten met het Oostenrijkse merk KTM. In de crosswereld een van de toon aangevende merken.

Electrify your sensation!
Sta je open voor iets nieuw en heb je altijd al KTM willen rijden? Tijdens de jaarmarkt organiseert KTM Nederland proefritten met de Freeride-E tijdens de Bokse Bikersz D. Achter de Hubo is een parkoers uitgezet. Een unieke mogelijkheid om deze volledig elektrisch aangedreven motor van dichtbij te aanschouwen en…….ZELF te testen! Laat je verassen door het vermogen, de wendbaarheid en het bedieningsgemak. Het is een innovatieve en tegelijkertijd een duurzame motorfiets die helemaal READY TO RACE is. Je hoeft niet te schakelen en de remmen zitten aan het stuur. Als je kunt fietsen dan kun je ook de Freeride besturen. KTM Nederland en Bor Molenschot voorzien je graag van informatie over de motor en de belastingvoordelen. Opmerking: om te testen is legitimatie en motorrijbewijs verplicht.

Twee Goede Doelen
Diana de Bruijn en partner Rik Huijben, twee dames die ruim 35 jaar in de gezondheidszorg hebben gewerkt, startten in 2013 het huidige Thomas Huis aan de Hoge Ham in Dongen. Inmiddels staan er al 118 Thomashuizen in ons land. Initiatiefnemer van de Thomashuizen was Hans van Putten die het eerste huis voor zijn zoon Thomas opzette. Zijn gedachten hierachter waren, naast warmte, liefde en aandacht: ,,Thomas moet niet integreren in de zorgwereld, de zorgwereld moet integreren in de gewone wereld.” Het voormalige bankgebouw in het centrum van Dongen was het ideale punt om een Thomas Huis te beginnen. ,,Dongen is een actief dorp waar veel gebeurd. Ook de mensen staan hier open om elkaar te ontmoeten. En onze acht medebewoners, in de leeftijd van 20 tot 57 jaar, gaan nu al zelfstandig het dorp in,” vertelt een trotse De Bruijn. Onder de bewoners verschillende personen die voorheen in een instelling hebben geleefd en nu in de huislijke sfeer worden opgevangen.

Een geheel ander verhaal vertelt Erwin Hohmann. Zijn dochter, die bij haar moeder in Dongen woont, durft het huis niet uit en gaat dus ook niet naar school. Wanneer zij deze stoornis heeft opgedaan kan vader zich niet meer herinneren. Hij heeft tevergeefs bij diverse overheid instanties aangeklopt voor een financiële bijdrage voor een hulphond. Want onderzoeken via de stichting Bulters Mekke toonden aan dat zijn dochter Iris met behulp van een getrainde hulphond, weer volwaardig deel uit kan gaan maken van onze maatschappij. ,,Triest maar waar. Een militair, die tijdens een uitzending het een en ander heeft meegemaakt, krijgt via de overheid wel een hulphond toegewezen. Voor mijn dochter is daarvoor geen geld. En er was vorig jaar een overschot in de zorg van ruim 2 miljard,” merkt een geëmotioneerde Hohmann op. Middels crowfunding via internet en fundraising via bedrijven probeert hij de 25.000 euro bijeen te sprokkelen. Dit bedrag is nodig om de hulphond vanaf pup tot drie jaar op te leiden zodat zijn dochter weer een bestaan kan opbouwen binnen onze maatschappij.

 

Zie ook: www.boksebikerszd.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen