Peilingnieuws: problemen opgelost

Foto: Cier architecten

Ook vandaag is er wederom nieuws te melden over de peiling voor de naam van de nieuwe MFA. Deze keer zijn het de gemeente én  GfK die met nieuws naar buiten komen en ditmaal blijkt het goed nieuws te zijn: de problemen met veiligheidsinstellingen voor de peiling Naamgeving MFA zijn opgelost.

Een grote groep stemmers (met een emailadres dat eindigt op @home.nl, @ziggo.nl of @casema.nl) bleek de afgelopen dagen geen verificatiemail te kunnen ontvangen. In deze mail zit een link die nodig is om geregistreerd te kunnen stemmen. In totaal betrof het 718 personen. Dat probleem is sinds gisteravond opgelost en inmiddels hebben 631 personen van deze groep hun stem alsnog uitgebracht, zo meldt GfK. Dat brengt de tussenstand van de peiling op dit moment op meer dan 2000 deelnemers.

Inwonerpanel
Nu het probleem met de verificatiemail is opgelost, heeft GfK besloten om ook de vaste leden van het inwonerpanel uit te nodigen voor deelname. Zij ontvangen vandaag of uiterlijk morgen een bericht in hun mailbox.

Betrouwbaarheid
De problemen hebben geen impact op de uitslag. GfK garandeert dat de uitkomst van de peiling volledig betrouwbaar is. GfK zal achteraf diverse digitale en handmatige controles uitvoeren. Dergelijke kwaliteitscontroles behoren tot de standaardprocedures. Zo worden bijvoorbeeld dubbele en meervoudige stemmen door GfK uit de einduitslag verwijderd.

Stemmen
Bent u inwoner van Dongen, 13 jaar of ouder en heeft u nog geen stem uitgebracht? Wij nodigen u uit om dat te doen via een bezoek aan de website www.inwonerpaneldongen.nl
Het college heeft gisteren besloten om de duur van de peiling te verlengen. De peiling (die maandag 10 april zou sluiten) staat nog minimaal tien dagen open.

Vragen
GfK heeft een lijst opgesteld met de meest gestelde vragen en de antwoorden die daarbij horen. Deze lijst vindt u hieronder. Heeft u andere vragen aan GfK over de peiling? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel tijdens kantooruren met de telefonische helpdesk 0800 – 22 55 435.

Bericht van GfK
Bij onze helpdesk zijn na de start van de peiling Naamgeving MFA veel vragen binnengekomen. Wij hebben deze voor u hieronder gebundeld en van een antwoord voorzien:

1. Ik heb na het invullen van het registratieformulier geen verificatiemail ontvangen
Er waren problemen met het versturen van de verificatiemail naar emailadressen die eindigen op @home.nl, @ziggo.nl en @casema.nl. GfK heeft dit probleem inmiddels samen met de provider opgelost. Alle verificatiemails zijn alsnog verstuurd. Mocht u onverhoopt nog altijd geen email hebben ontvangen, neem dan contact op met onze telefonische helpdesk via telefoonnummer 0800 – 22 55 435. Een van onze medewerkers zal u dan verder helpen.

2. Er is bij de start van de peiling een aantal problemen geweest. In hoeverre hebben deze problemen invloed op de einduitslag
De problemen hebben geen impact op de uitslag. Wij garanderen dat de uitkomst van de peiling volledig betrouwbaar is. Wij zullen achteraf diverse digitale en handmatige controles uitvoeren. Dergelijke kwaliteitscontroles behoren tot onze standaardprocedures. Zo worden bijvoorbeeld dubbele en meervoudige stemmen door GfK uit de einduitslag verwijderd.

3. Zijn de website en mijn persoonlijke gegevens veilig
De gegevens die u in het kader van de peiling verstrekt, worden altijd anoniem verwerkt en strikt vertrouwelijk behandeld. Uw contactgegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en worden ook nooit aan derden doorgegeven. De website is voorzien van een SSL-certificaat, te herkennen aan het ‘groene slotje’ en ‘https’ in de adresbalk. Op deze wijze wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat de gegevens niet onderschept kunnen worden.

4. Ik krijg een foutmelding als ik mijn geboortedatum invul
U dient uw geboortedatum als volgt te noteren: DD/MM/JJJJ, inclusief tweemaal een ‘slash forward’ ( / ). Zo dient 1 februari 1964 als volgt te worden ingevuld: 01/02/1964

5. Ik kan een willekeurig jaartal invullen, ook in de toekomst
Dat klopt, er is bewust geen restrictie op gezet, aangezien wij uit ervaring weten dat mensen vaak tikfouten maken bij het invoeren van deze gegevens. Dit leidt tot de nodige frustraties en soms wordt vervolgens van deelname afgezien. Aangezien geboortedatum enkel ter controle wordt gebruikt in combinatie met andere kenmerken, hebben we besloten de restrictie achterwegen te laten.

6. Mogelijk heb ik per ongeluk twee of meer keer een stem uitgebracht
GfK zal na het sluiten van de peiling zowel digitaal als handmatig controles uitvoeren. Dergelijke kwaliteitscontroles behoren tot onze standaardprocedures. Dubbele stemmen zullen uit de einduitslag worden verwijderd.

7. Wanneer ontvangen de leden van het inwonerpanel een uitnodiging
Leden van het inwonerpanel ontvangen woensdag 5 april een mail met de vraag te stemmen. Indien men al (telefonisch) heeft gestemd, hoeft men niet meer in actie te komen. Eventuele dubbele stemmen worden achteraf verwijderd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen