Aurora en Musis Sacrum zetten belangrijke stap op weg naar muzikale samenwerking

Foto:

De leden van Musis Sacrum en Aurora hebben een belangrijke stap gezet op de weg naar muzikale samenwerking. Ze zijn akkoord gegaan met de muzikale invulling van de nieuwe vereniging na de fusie.

De huidige harmonieorkesten worden samengevoegd tot één groot orkest. Daarnaast blijft ereen orkest bestaan, dat op een iets lager niveau muziek maakt. Dit niveau zal vergelijkbaar zijn met dat van het huidige VLO (Volwassenen Leerlingen Orkest) van Musis Sacrum. Het huidige jeugdorkest van Musis Sacrum krijgt ook ruimte binnen de nieuwe vereniging.Naast het spelen in de vaste orkesten, kunnen leden straks ook meedoen met projectorkesten als ze dat willen. Het gaat hier om projecten op verschillende muzikale niveaus en met verschillende thema’s.

Het voorstel voor de keuze van het aantal orkesten komt van de werkgroep Muzikaal. Die heeft zich laten leiden door de uitkomsten van een enquête onder de leden, waarin zij hun muzikale wensen aan konden geven. Uit de enquête kwam duidelijk naar voren dat de leden graag deel uit willen maken van een vast orkest, op een vaste repetitieavond . Maar daarnaast leverde de enquête ook overduidelijk de wens op om deel te kunnen nemen aan muzikale projecten. Dat kunnen grote projecten zijn, zoals Swing-iT en Musis Event, maar ook concerten in kleinere bezetting, bijvoorbeeld een koperensemble of Big band.

De goedkeuring van de leden is een belangrijke stap in het fusieproces, dat begin vorig jaar van start is gegaan. Sindsdien zijn vijf werkgroepen hard aan de slag gegaan om de fusie gestalte te geven. In iedere werkgroep zitten leden van zowel Musis Sacrum als Aurora. Er moeten nog veel stappen gezet worden voordat de fusie definitief is afgerond, maar het streven is erop gericht om vanaf januari 2018 in ieder geval op muzikaal gebied samen te starten. Hiervoor is nog wel de goedkeuring van de leden nodig in de algemene ledenvergaderingen. De verwachting is dat deze vergaderingen in mei en in oktober / november 2017 gehouden kunnen worden. In het afgelopen jaar zijn de eerste stappen op de weg naar muzikale samenwerking al gezet. Met een kennismakingsdag met als afsluiting een gezamenlijk mini-concert. Op 21 mei volgt er weer een gezamenlijk concert. In de aanloop daarnaar toe repeteren de orkesten een aantal malen samen.

Het concert vindt plaats in ’t Schouw op 21 mei 2017, om 14:00 uur. De toegang is gratis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen