Raad dringt aan op openbaar maken van onderzoeken verplaatsing VV Dongen

Foto: Google Earth

Alle haalbaarheidsonderzoeken naar de verplaatsing van VV Dongen worden openbaar gemaakt en tijdens een speciale raadsinformatie-avond nog uitvoerig toegelicht. Dat beloofde wethouder Piet Panis aan de gemeenteraad, nadat de Volkspartij Dongen, het CDA en het Democratisch Podium daar om gevraagd hadden.

Die partijen hadden er wat moeite mee, dat de onderzoeken zo lang ‘geheim’ blijven. Het openbaar maken van de onderzoeken gebeurt waarschijnlijk in de komende week , want dan maakt ook VV Dongen de onderzoeken openbaar als voorloper op hun algemene ledenvergadering. Die wordt nog voor de meivakantie gehouden.

Gevoelig
Het oordeel van VV Dongen telt in het hele verhaal sowieso heel zwaar mee. En dat is volgens wethouder Piet Panis ook een van de redenen waarom er gewacht is met het openbaar maken van de onderzoeken. Op 1 maart zijn volgens afspraak de onderzoeken bij de gemeente binnengekomen. Drie partijen hebben een onderzoek aangeleverd: De Bunte Vastgoed, PvH Vastgoed en Van Wanrooij Projectontwikkeling. ‘We hebben de plannen eerst getoetst aan de eisen die wij gesteld hadden. Die toetsing heeft nu plaatsgevonden. Maar wij wilden wachten met openbaar maken totdat VV Dongen dat zelf ook doet. Ik wil voorkomen dat leden van VV Dongen via andere kanalen dan hun eigen bestuur dingen eerder te weten komen. Het ligt allemaal heel gevoelig en wij willen hier zorgvuldig mee omgaan. Maar die informatie-avond krijgt u in ieder geval en daarin worden dan alle onderzoeken toegelicht, niet alleen de voorkeur van VV Dongen. Ik moet er alleen nog even over nadenken of we die info-avond voor of na de ledenvergadering van VV Dongen moeten houden. Daar zit ik nog een beetje mee’.

Woningbouw op De Biezen: A-locatie
CDA-raadslid Rob Huijben had zijn blik al een beetje op de toekomst gericht en stelde voor om het onderwerp ‘verplaatsing VV Dongen’ voortaan te splitsen. ‘Als gemeente hebben we geen rol bij de verplaatsing van VV Dongen. Dat is aan de vereniging, maar als de verplaatsing doorgaat, komt sportpark De Biezen vrij voor woningbouw en dat ook nog op een A-locatie. En daar hebben wij als gemeente wel degelijk een rol in’, zo betoogde het raadslid.

Wethouder Panis had daar zelf ook al over nagedacht. ‘Dat zal uiteindelijk ook wel gebeuren. Maar nu ligt eerst de vraag voor of het voor VV Dongen haalbaar is om te verhuizen en zoja voor welke locatie zij dan een voorkeur hebben. Als de verplaatsing doorgaat, moet er eerst nog verhuisd worden en dan kunnen we pas gaan ontwikkelen op sportpark De Biezen’.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen