Dongense Sportkampioenen in eregalerij

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn de Dongense sportkampioenen van 2016 in de eregalerij in sporthal De Salamander vereeuwigd. Dat gebeurde in het bijzijn van veel familieleden en vrienden.

Aankomend atletiektalent Anne de Jong, die tijdens het sportgala de aanmoedigingsprijs in de wacht sleepte, had nu de eer om samen met wethouder Piet Panis van Sportzaken een fraai plateau te onthullen, waarop alle sportkampioenen van 2016 vereeuwigd zijn. Deze krijgt een prominente plaats in de ontvangsthal van De Salamander.

Daarnaast konden alle sportkampioenen hun portret bewonderen in de speciale Wall of Fame. Dat zijn bij de junioren: Thomas Pijnenburg (nunchaku-do) en Amber Rommelse (reining), bij de senioren Luke Boudewijns (nunchaku-do) en Desiree Emmen (zwemmen) en bij de sportteams: Meisjes C1 van DVVC en Dames 1 waterpoloteam van De Vennen.
Ereplaatsen waren er ook voor Chuck Pols van Atledo voor de beste sportprestatie van de jongste jeugd en basisschool De Noorderpoort die de titel ‘sportiefste school’ in de wacht sleepte.

Wethouder Piet Panis stak zijn trots voor zoveel sportieve Dongenaren niet onder stoelen of banken. ‘Dongen is echt een sportieve gemeente en dat waarderen wij heel erg.’ De wethouder kondigde maar meteen aan dat het sportgala voor 2017 gehouden wordt op vrijdag 15 september. Ook nu weer vormt het gala het slot van de Nationale Sportweek, waar Dongen altijd enthousiast aan meedoet.

Sinds vorig jaar wordt het gala in september gehouden in plaats van februari en dat is volgens Panis een goede verbetering geweest. ‘Je kunt dan terugkijken op een heel seizoen, het is erg goed bevallen en we hebben echt heel veel goede reacties gehad.’ Aanmelden van sportkampioenen kan nu al via de website www.dongen.nl. Vul bij de zoekfunctie ‘sportgala’ in en vul vervolgens het digitale aanmeldingsformulier in.

Door: Bernadette Klerx
Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen