Pukkemuk gaat uitbreiden met recreatiewoningen en kampeerplaatsen

Foto:

Recreatieboerderij Pukkemuk aan de Fazantenweg in Dongen-Vaart gaat fors uitbreiden. Op een perceel aan de overzijde van de recreatieboerderij komen 60 recreatiewoningen, 15 kampeerplaatsen en bijbehorende parkeerplaatsen. De gemeente Dongen heeft geen problemen met de uitbreidingsplannen. Uit onderzoeken is ook gebleken dat de voorgestelde uitbreiding geen nadelige gevolgen oplevert voor het woon- en leefklimaar in de omgeving.

Pukkemuk is sinds 2011 aan de Fazantenweg gevestigd; de eigenaar koesterde al langer de wens om de mogelijkheden voor dag- en nachtrecreatie uit breiden. Maar om die plannen uit te voeren is wel een bestemmingsplan nodig en die procedure gaat nog wel enige tijd in beslag nemen.

Leisure Boulevard
De uitbreidingsplannen passen prima in de ambitie van de regio Hart van Brabant (waartoe ook Dongen behoort ) om zichzelf als Leisure Boulevard op de kaart te zetten. Een van de speerpunten daarbij is om gezinnen een langer recreatief verblijf in de regio te bieden. Daarom staat ook de provincie Noord-Brabant positief tegenover de plannen van Pukkemuk. De provincie wil de regio Hart van Brabant graag ondersteunen bij ontwikkelingen op het gebied van leisure.  In de plannen is ook rekening gehouden met de aanleg van een landschapselement dat bijdraagt aan de versterking van de ecologische zone.

Inspraak
Pukkemuk heeft inmiddels zelf al de omwonenden op de hoogte gebracht van de plannen. Er zijn informatieavonden gehouden, informatiebrieven verspreid en de dorpsraad Klein-Dongen-Vaart is op de hoogte gebracht. De plannen zijn nu zover dat er een voorstel voor een bestemmingsplan klaarligt. De gemeente wil daarover graag eerst de goedkeuring van de provincie hebben. Daarna start er een uitgebreide inspraakprocedure op.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen