Dongen zakt op landelijke carnavalsindex

Foto:

Het Peeënrijk staat dit jaar op 43e plaats in de landelijke carnavalsindex. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl. Daarmee zakt ons dorp een stukje terug in vergelijk tot vorige jaren. Vorig jaar stond ’t Peeënrijk nog zevende en in 2015 zelfs vierde. De klassering in de carnavalsindex is gebaseerd op het aantal mensen uit een bepaald dorp wat zoekt naar carnavalsartikelen bij online winkelcentrum beslist.nl.

De carnavalskoorts loopt het hoogst op in zuidelijke plaatsen. Het Limburgse Eijsden is dit jaar de nummer 1 op de lijst. Valkenburg en Gulpen completeren de top 3 van de Carnavalsmeter 2017.

K3 jurkjes en superhelden
De meest populaire outfits zijn de K3 verkleedjurk met regenboog voor vrouwen, een Formule 1 race jumpsuit en een sexy politie outfit. De superhelden pakken blijven populair voor jongens en mannen. Carnaval is het eerste grote feest dat massaal wordt gevierd na de jaarwisseling. De vraag naar carnavalskleding stijgt dan ook explosief vanaf 1 januari.

Online zoekers in beeld gebracht
Elke dag zoeken duizenden Nederlanders online naar carnavalskostuums, maskers, pruiken, hoeden, feestbrillen en andere accessoires. Doordat carnaval dit jaar later valt is de piek in online zoeken nu gelijkmatiger qua opbouw dan vorig jaar. In de afgelopen weken zochten al bijna een half miljoen shoppers naar carnavalskleding op beslist.nl.

De landelijke top 10:

  1. Eijsden (LB)
  2. Valkenburg (LB)
  3. Gulpen (LB)
  4. Helden (LB)
  5. Echt (LB)
  6. Zevenbergen (NB)
  7. Bavel (NB)
  8. Heesch (NB)
  9. Made (NB)
  10. Beek en Donk (NB)
  • KLIK HIER voor de top 50 van de Beslist.nl Carnavalsindex 2017.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen