Afvalrace Blog: Marion kijkt vol vertrouwen naar 2017

Foto:

De drie kandidaten van de afvalrace zijn nu precies op de helft. Vanaf begin oktober werken Marion, Melanie en Marcel keihard aan het bereiken van de doelen die zij gesteld hebben. Zij hebben daarvoor nog drie maanden de tijd. en zullen de bezoekers van dongen.nieuws.nl in hun blogs op de hoogte houden van alle ups en downs. In deze blog kijkt Marion terug op de feestdagen en ook al een beetje vooruit naar de komende tijd.

Afvalrace en de afgelopen Kerstdagen
Ja, en toen waren de Kerstdagen alweer voorbij. Hoe ouder je bent, hoe sneller het voorbij gaat. En dat is echt waar!

Kerstbuffet op school 
Eigenlijk begon het kerstgevoel voor mij al te leven op 22 december. Op IKC Achterberg is het al jaren traditie dat er op donderdagavond voor de kerstvakantie een kerstbuffet wordt gehouden. In de klas, samen met de kinderen in hun mooie outfitjes. De meisjes hebben glitterjurkjes aan en sommige jongens een echte stropdas.

Gevuld ei
Alle kinderen maken thuis een aantal hapjes en die worden gezellig uitgestald (favoriete hapje van de juf: gevuld ei, dankjewel Bart). Grote licht gaat uit, waxinelichtjes in groentepotjes beplakt met uitgeprikt goudpapier zijn aan en de kerstboom met lampjes staat achter in de klas. Noem het een vredige sfeer, dat was er zeker. Even een kort momentje denken aan alle mensen die het slechter hebben dan wij. Even denken aan iedereen die overleden is: zowel grootouders als konijntjes worden herdacht. Daarna gezellig al het lekkers opeten, nog even kijken naar de zandtovenaar en toen alle buikjes rond waren ging iedereen huiswaarts.

Kerstborrel
Tijdens het kerstdiner hadden de ouders de gelegenheid om op het schoolplein te genieten van de kerstmarkt en de glühwein. We kregen allemaal een mooi kerstpakket en daarna nog een gezellige borrel bij De Gouden Leeuw.

Verrukkelijke dennenappel
Kerstavond kwamen Dave en Yrea en hebben we heerlijk gegeten van ons eigen buffetje. Vooral veel vis en als toetjes natuurlijk de dennenappel bij de thee. Hij was echt verrukkelijk! We hebben het Keezenspel, I know en nog een ander spel gedaan, alle drie gewonnen door Yrea, grrrrr.

Bootcamp bikkels
De eerste Kerstdag waren wij bikkels en stonden we om 8.30u klaar om te trainen/bootcampen. Heel leuk dat collega Wendy vanaf nu aansluit bij de trainingen van de zondagochtend. Echt heel druk was het niet bij de Duiventoren trouwens.

Skypen met Jaride
Begin van de middag kreeg ik een appje van broer Maarten: het buikspek voor het kerstdiner zou een poosje in de “green-egg” gaan liggen garen, jammie! Gezellig samenzijn met mijn broers, aanhang, neven, moeder en de moeder van mijn schoonzus. Gezamenlijk geskypet met Jaride in Amerika. Ook even leuk voor oma om Jaride weer eens even te zien en te horen.

Kerstlikeur
We hebben echt giga-lekker gegeten waarbij zelfs mijn neven Rens en Mathé elk een gang hebben verzorgd. Maarten had weer zelf kerstlikeur gemaakt, dus het kerstgevoel was helemaal compleet. En alles was lekker, daar kon geen restaurant tegenop. Complimenten!

Gewichtstoename(!)
Op tweede Kerstdag heb ik gewoon thuis (teveel) gegeten. Nou ja, de combinatie Kerst met vakantie is gruwelijk. Dat heeft geresulteerd in een gewichtstoename van 200 gram. Valt nog mee eigenlijk, maar nu moet ik er weer tegenaan. Ik had voor mezelf bedacht om eind januari -17kilo te zijn, dan moet er nog wel even wat af.

Maar…………….gaat lukken, beloofd!!!!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen