Dongens Documentaire Festival

Foto: CC0/Public Domain

Het 2e Dongens Documentaire Festival op zondag 15 januari 2017 komt snel naderbij. Eind december sluit de kaartverkoop en het zou jammer zijn -gezien het indrukwekkende programma- als je er niet bij zou zijn.

De cinemaclub vertoont twee documentaires die zich bewegen tussen fictie en non-fictie. De eerste film is Fuocoammare. Regisseur Rosi woonde 1,5 op het eiland Lampedusa (Italië) en geeft een beeld van de massale instroom van vluchtelingen en het alledaagse leven op dit eiland. Een confronterende film die lijntjes legt met het Europese verleden. De tweede film (The land of the enlightened) laat ons een jeugdbende zien op het platteland van Afghanistan. Een land in permanente oorlog.  Tussen de twee films geeft oorlogsfotografe Marielle van Uitert aan de hand van een fotopresentatie haar kijk op de wereld. Zij vertelt het verhaal achter de foto en jij hebt de mogelijkheid om haar vragen te stellen over haar motivatie, gevaar en verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie, kijk op www.cinemaclubdongen.nl In verband met buffetmogelijkheden bedraagt het maximaal aantal bezoekers 80, dus wees er snel bij.  Inschrijven kan voor aanvang van de reguliere filmvoorstellingen: die zijn nog op maandag 12 december en woensdag 28 december. Op maandag 12 december kunt u genieten van de film Belgica (KLIK HIER VOOR MEER INFO)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen