Werkzaamheden reconstructie kruispunten Tramstraat – Sint Josephstraat

Foto: Google Streetview

Tussen 10 en 21 oktober zijn er werkzaamheden aan de kruising Tramstraat – Sint Josephstraat en aan de kruising Sint Josephstraat – korte Sint Josephstraat. Beide kruisingen worden opnieuw ingericht, zodat het verkeer op de centrumring beter kan doorrijden. Tijdens de werkzaamheden is een omleidingsroute van kracht.

Op de route Tramstraat – Sint Josephstraat ligt ter hoogte van de Intertoys een flauwe bocht. Tijdens de reconstructie wordt de bocht eruit gehaald. De Tramstraat wordt als het ware recht getrokken naar de Sint Josephstraat toe. De nieuwe inrichting moet duidelijk maken de centrumring verkeerskundig gezien de hoofdrichting is.

In samenhang hiermee komt de afsluiting in de Tramstraat ter hoogte van de Intertoys te vervallen. Op dit punt wordt het mogelijk om het centrum in en uit te rijden. Dit vereenvoudigt met name de bevoorrading van de detailhandel en de toegang tot dit deel van het centrumgebied. Er komt een zogeheten in- en uitritconstructie, die afwijkt van de asfaltering van de Sint Josephstraat. Zo wordt duidelijk dat verkeer op de centrumring voorrang heeft.

kruising2

Korte Sint Josephstraat
Bij de kruising korte Sint Josephstraat – Sint Josephstraat (vlak bij Peeters verfhandel) verandert de inrichting ook. Nu lijkt de kruising gelijkwaardig. Om de centrumring te accentueren wordt een inritconstructie naar de Sint Josephstraat aangebracht.

Omleidingsroute
Tijdens de werkzaamheden is een omleidingsroute van kracht. Doorgaand gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers worden omgeleid via de Kardinaal van Rossumstraat, Gasthuisstraat, Mgr. Schaepmanlaan, Minister Goselinglaan. Het werk wordt zo uitgevoerd dat woningen en bedrijven gelegen tussen de twee kruisingsvlakken altijd bereikbaar zijn. Of vanaf de Jan Mertenslaan of vanaf de Wilhelminastraat.

Op 19 en 20 oktober worden de kruisingen geasfalteerd. Dan zijn de woningen en bedrijven met de auto alleen bereikbaar via het pad aan de Prinses Maximastraat. De korte Sint Josephstraat blijft via een noodweg bereikbaar vanaf de zijde van de Jan Mertenslaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen