Gouden Knoop voor Kelly van Zon

Foto:

Kelly van Zon heeft de Gouden Knoop ontvangen. De topsportster kreeg deze bijzondere gemeentelijke onderscheiding vanavond opgespeld door burgemeester Marina Starmans bij het Sportgala 2016 van de gemeente Dongen. Vorige week won Kelly op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro een gouden medaille bij het tafeltennis. Daarmee prolongeerde ze haar Olympische titel van vier jaar geleden.

Kelly arriveerde samen met burgemeester Marina Starmans in een cabriolet bij sporthal De Salamander, waar de rode loper was uitgerold. Door een erehaag liep ze de Salamander in waar de officiële huldiging plaatsvond.

kellyhul1

kellyhul2

Ambassadeur / voorbeeldfunctie
Burgemeester Marina Starmans sprak haar lovend toe in een druk bezochte sporthal De Salamander voor een enthousiast publiek. ,,Kelly van Zon is een ambassadeur voor Dongen. Ze is een bron van inspiratie. Als topsporter in hart en nieren, heeft ze aan Dongen, Nederland en de internationale Paralympische wereld laten zien hoe enorm ver je kunt komen als je gedreven wordt door ambitie, passie en doorzettingsvermogen. Wederom Goud! Kelly heeft de Olympische droom waargemaakt. Vanuit waardering voor deze bijzondere prestatie alsmede de voorbeeldfunctie voor jong en oud, heeft het gemeentebestuur van Dongen besloten aan Kelly van Zon de Gouden Knoop toe te kennen”, aldus de burgemeester.

Knoop
Het is de zevende maal dat de Gouden Knoop is uitgereikt aan een inwoner van onze gemeente. Ereburger Karel de Geus was in 2007 de eerste die deze eer ten deel viel. Atlete Nadine Broersen ontving de onderscheiding in 2014 als laatste toen ze wereldkampioen indoor werd op de vijfkamp. De Knoop heeft een bijzondere symbolische waarde die zijn oorsprong heeft in het toonaangevende verleden van ’s Gravenmoer op het gebied van kantklossen.

gk2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen