Made in Dongen: “Heer en Staalmeester “

Foto: Paul Jespers Fotografie

Advertorial Met “Heer en Staalmeester “ introduceert het Dongense bedrijf Techni Meubel een nieuwe Handelsnaam van een nieuwe productgroep: Stalen kozijnen en deuren.

“Soms komt er een trein voorbij denderen en dan moet je kiezen er op springen of voorbij laten gaan.” zegt John van de Laar, commercieel directeur van Techni Meubel. “En zo was het ook met onze nieuwe productgroep Stalen Kozijnen en Deuren. De eigenaar van ons pand zocht een leverancier van stalen kozijnen en vroeg ons of wij zoiets niet zouden kunnen produceren. ‘Jullie lassen stukken staal aan elkaar en een stalen kozijn is niets anders toch?’

“Aangezien wij altijd op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden en extra productie voor ons bedrijf zijn we deze vraag serieus gaan onderzoeken. Zoals altijd overlegde ik dit met mijn klankbord binnen de Heutink groep. Marcel Heuver. En hij zag het zitten. Na overleg met onze technisch bedrijfsleider Roger Panis en ruggespraak met onze meest ervaren lasser Peter Intveld , werd besloten dat het zou moeten kunnen. Waarbij opgemerkt dat enige specialistische kennis wel van pas zou komen. Hiervoor werd een introductie training bezocht in het opleidingscentrum van de importeur van de stalen profielen ODS in Essen Duitsland.”

h&s3

Een nieuwe productgroep was geboren, en moest nog wel een naam hebben.  John van de Laar legt uit hoe deze ontstaan is : “Joke, de vrouw van de eigenaar van het pand kwam met een meesterlijke woordspeling: ‘jullie zijn vakmannen, jullie zijn heren die het staal meester zijn’ …..en zo is de naam “Heer en Staalmeester” ontstaan.

Kort na de eerste order kwam er een uitnodiging om deel te nemen aan de Excellent Wonen en Leven Beurs in Eindhoven. Dat was niet geheel toevallig, want, Bart Boeren, de eigenaar van het pand waarin Techni Meubel huist,  heeft jaren geleden die beurs mee opgestart. “Hij had wat lijntjes uitgezet om een mooie commerciële start te kunnen maken op deze gerenommeerde beurs. Samen met zijn vrouw Joke (styliste) werd een prachtige stand ontworpen en gebouwd” aldus van de Laar, die op de beurs merkte dat de markt volledig open stond voor ‘zijn’ nieuwe product. “Mensen vielen bijna op de knieën om een prijsopgave. Ze kwamen met complete bouwtekeningen naar de stand. Luxe woninginrichters kwamen tijdens de beursdagen verschillende keren terug met hun verschillende klanten om te praten over de mogelijkheden en de pracht van stalen kozijnen.”

h&s4

“Na 4 hectische dagen op de beurs hebben we de balans opgemaakt. Het was een bijzondere ervaring zoveel mensen die zo enthousiast zijn over de stand, het product en de mogelijkheden” aldus een trotse John van de Laar. “De opvolging is nog steeds in volle gang en de eerste orders zijn reeds genoteerd en worden de komende weken uitgeleverd en gemonteerd. In eerste instantie vooral bij kantoren en particulieren, maar nu we het bij scholen onder de aandacht brengen blijkt er ook bij scholen veel belangstelling voor te zijn. De eerste aanvraag van de Onderwijs Groep Tilburg is al binnen.”

De stand is in zijn geheel te zien in de showroom in Dongen aan de Metaalstraat 6. Iedere Dongenaar is daar vanzelfsprekend van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.heerenstaalmeester.nl

Speciale aanbieding voor de lezers van Dongen Nieuws!!!!

Tot 1 augustus 2016 krijgt u op vertoon van onderstaande afbeelding 20% korting op alle aanvragen voor stalen kozijnen.

H&S

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen