Zaterdag 4 juni: Plukdag bij Natuurlijk Tomaat

Foto:

Op zaterdag 4 juni 2016 stelt Natuurlijk Tomaat haar kas open voor de eerste editie van de Plukdag. Tussen 10.00 .15.00 uur kunnen kinderen én hun ouders hun eigen biologische tomaatjes in de kas komen plukken. En en opeten natuurlijk! Daarnaast zijn er nog tal van andere sportieve en gezonde activiteiten bij Natuurlijk Tomaat

Programma
Hieronder een overzicht van het programma:

  • Kom in de kas! Vul je shakebeker met zelf geplukte biologische tomaatjes. En snoep ze
    daarna lekker op.
  • Heb jij wel eens gesport in een kas? Dat kan op zaterdag 4 juni tijdens de ‘bootcamps in de kas’ onder leiding van Eric de Jong (EDJ Sports Entertrainment).
  • In het ‘educatiehoekje’ leggen we je alles over tomaten uit: Welke soorten heb je? Hoe kweekje ze? En welke biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken we?
  • Workshops gezonde traktaties maken.
  • Een rondleiding over het gehele terrein van Natuurlijk Tomaat. Eigenaren Henriëtte en Alfonsvertellen over het ontstaan van hun bedrijf en de dagelijkse werkzaamheden.
  • Water drinken is gezond! Daarom is er uiteraard ook op deze dag een watertappunt waar je gratis lekker vers water kunt tappen.
  • Prijsvraag: raad het aantal tomaatjes!
  • Tot slot: er is een springkussen, een kleurhoekje en je kunt ‘goal schieten’.

De activiteiten zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor ouders!

Leuk en leerzaam uitje!
De Plukdag is een initiatief van JOGG-Dongen. Met deze activiteit leren kinderen op een leuke manier van alles over tomaten: Waar komen ze vandaan voordat ze op mijn bord belanden? Hoe  wordenze gekweekt? En hoe kun je er traktaties van maken? Tijdens de Plukdag zul je ervaren hoe divers en lekker deze groente eigenlijk is. Daarnaast is voldoende bewegen van belang voor een gezonde
leefstijl. Daar besteden we op een leuke manier aandacht aan met sport- en spelactiviteiten.

Praktische informatie
Datum en tijd: Zaterdag 4 juni van 10.00 tot 15.00 uur. De meeste activiteiten vinden doorlopend plaats. Je hoeft dus niet lang te wachten en kunt continu aansluiten.

Locatie: Natuurlijk Tomaat, Klein Dongenseweg 81 (Dongen). Website: www.natuurlijktomaat.nl

Bereikbaarheid: Kom zoveel mogelijk met de fiets. Kom je toch met de auto? Dan kun je parkeren aan de rechterzijde van Natuurlijk Tomaat (nummer 81). Is het vol? Dan kun je parkeren bij Klein Dongenseweg nummer 83. Entree en alle activiteiten zijn gratis! Aanmelden is niet nodig. Kom dus gezellig langs op zaterdag 4 juni!

Reacties

article
71263
Op zaterdag 4 juni 2016 stelt Natuurlijk Tomaat haar kas open voor de eerste editie
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20160502/zaterdag-4-juni-plukdag-bij-natuurlijk-tomaat/
2016-05-02T10:35:42+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2016/05/02083542/natuurlijkt.jpg
Nieuws