Friet Enzo scoort 8,5 in AD friettest

Foto: Bart van Kerkhof

Cafetaria Friet Enzo in de Julianastraat scoort een 8,5 in de friettest van het Algemeen Dagblad. Daarmee staat Friet Enzo op een mooie 27e plek van in totaal 153 geteste frietzaken en is de Dongense cafetarie de best scorende zaak in West-Brabant

In het rapport meldt de jury over Fiet Enzo: ‘Oud-onderwijzeres wilde wel eens iets anders en ging friet verkopen. Een schot in de roos, want erg lekker. Mooie korst en dito structuur. Je proeft de smaak van het bintje duidelijk.’ Mariëlle Hoft, sinds vier jaar eigenaresse van Friet Enzo, is apetrots op de waardering van het AD. “Dit is echt fantastisch. Ik hoop stiekem al jaren op een vermelding in de top 100 en nu is het zover. Da’s toch prachtig!”

De test werd uitgevoerd tijdens een onaangekondigd op bezoek van de jury. “Pas toen de friet gebakken was en er heerlijk van was gesmuld maakte deze zich bekend bij mij” aldus Mariëlle, die wel uit kan leggen waarom haar friet zo bijzonder is. “We zijn de enige cafetaria in Dongen waar de aardappelen vers geschild, gesneden, voorgebakken en afgebakken worden. Onze aardappelen komen van een vaste leverancier en dat ze van een bijzondere kwaliteit zijn, blijkt wel uit het feit dat meer cafetaria’s die aardappelen van dezelfde leverancier betrekken, in de Top 100 staan.”

“Ik ben in dit vak gerold vanuit een hele andere branche, want vroeger was ik onderwijzers” vervolgt Mariëlle. “Als ik dan ergens friet ging halen dan dacht ik altijd: dat kan beter. Mijn doelstelling is dan ook altijd geweest: het bakken van de perfecte friet. Uit deze waardering blijkt dat dat nu ook door kenners opgemerkt is. Vet hoor!”  Samen met haar 6 medewerkers gaat ze er nu voor om volgend jaar nòg hoger in de ranglijst terecht te komen. Maar eerst nog even nagenieten van de mooie plaats in de Top 100 van dit jaar. “En natuurlijk hopen we dat alle Dongenaren de komende tijd hier zelf komen ervaren hoe de lekkerste friet van Dongen smaakt.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen