Aanvragen leerlingenvervoer schooljaar 2016-2017 via digitaal loket

Foto:

Binnenkort start de aanvraagprocedure voor het leerlingenvervoer voor het schooljaar 2016-2017. Elk jaar stuurt de gemeente Dongen alle ouders/verzorgers van kinderen die al gebruik maken van leerlingenvervoer een aanvraagformulier. Voor het schooljaar 2016-2017 kunnen ouders/verzorgers op een eenvoudige manier via de website van de gemeente Dongen een aanvraag indienen.

Hoe werkt het?
De site (bereikbaar vanaf de pagina over leerlingenvervoer op www.dongen.nl en rechtstreeks bereikbaar via deze link is gevuld met informatie van openbaar vervoer, reisafstanden, vergoedingen en de regels met betrekking tot leerlingenvervoer. De aanvragende ouder hoeft de regels niet te kennen. De website stelt alleen eenvoudige vragen, waarmee een ouder de situatie van een individuele leerling snel in kaart kan brengen. Ouders/verzorgers krijgen meteen zicht op bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde passende school, drempelafstand, eigen bijdrage, reisafstand, reisduur, welke vervoersvorm passend is en de hoogte van een eventuele vergoeding (fiets, openbaar vervoer, auto).

Voordelen
Ouders kunnen door het doorlopen van de site snel zien of hun kind volgens de verordening recht heeft op leerlingenvervoer, of dat voor de beoordeling aanvullende informatie of bijvoorbeeld (medische) beoordeling nodig is. De site geeft een voorlopige conclusie; de gemeente beslist vervolgens binnen 8 weken over de ingediende aanvraag. De aanvragende ouder krijgt na het indienen van de aanvraag op de site, per mail een ontvangstbevestiging. De beslissing wordt nadien per brief verzonden. Het invullen van het papieren aanvraagformulier is hierdoor niet meer nodig. Om het vervoer in het nieuwe schooljaar goed te kunnen regelen worden ouders/verzorgers verzocht om voor 1 juni 2016 hun aanvraag in te dienen.

Leerlingenvervoer
De gemeente Dongen is verantwoordelijk voor Leerlingenvervoer voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen door ziekte of een handicap. In de gemeente Dongen wordt de voorziening leerlingenvervoer afgestemd op de mogelijkheden van de individuele leerling en zijn omgeving. Er zijn diverse voorzieningen binnen het leerlingenvervoer. De gemeente bepaalt op basis van de verordening welke vorm van vervoer wordt vergoed aan de ouders. Uitgangspunt is een vergoeding voor het gebruik van het openbaar vervoer of fiets (al dan niet met begeleiding). De gemeente kan echter ook bepalen dat een vergoeding verleend wordt voor eigen vervoer of aangepast vervoer (taxibusje). Uitgangspunt is dat de goedkoopst adequate vorm van vervoer voor de leerling voor vergoeding in aanmerking komt. De gemeente gaat uit van vervoer naar een school die het dichtst bij huis of de instelling ligt. Voor het primair onderwijs valt de gemeente Dongen onder het samenwerkingsverband Breda, voor het voortgezet onderwijs onder het samenwerkingsverband Tilburg.

Ouders per brief geïnformeerd
De gemeente Dongen heeft alle scholen en ouders/verzorgers van kinderen die nu al gebruik maken van leerlingenvervoer per brief geïnformeerd over de nieuwe en gebruiksvriendelijke manier waarop zij een aanvraag voor het schooljaar 2016-2017 in kunnen dienen bij de gemeente Dongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen