Geslaagde oliebollenparty College

Onlangs besloot het college van B&W  om voor het nieuwe jaar af te wijken van de traditie om een nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis te houden. Deze nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis blijkt voor veel inwoners een te hoge drempel te zijn. Het College stond daarom op oudjaarsdag voor de eerste keer op het Looiersplein om hun gelukwensen voor 2016 zelf aan de inwoners van Dongen over te brengen.  Er waren flink wat Dongenaren die van deze gelegenheid gebruik maakten en een nieuwe traditie lijkt dan ook geboren.

Het College ontving de gasten op feestelijke wijze: met oliebollen, koffie, thee, glühwein en warme chocolademelk die uitgedeeld werden doorburgemeester Starmans, de wethouders van Beek, Panis en van Beers, gemeentesecretaris Henk van Noort en griffier Willem Vulto. Ook was er muziek van Blazers Compagnie Dongen.

DSC_0241In een korte toespraak benadrukte burgemeester Marina Starmans-Gelijns het belang van samen werken en samenwerken. “Wat Dongen betreft, wordt 2016 het jaar van de ontmoeting” aldus Starmans. “We hebben elkaars warmte zo hard nodig. U, ik, wij, Dongen, Nederland, de wereld. 2015 is een jaar geweest met veel internationale dreiging: de aanslagen in Parijs en terreur elders in de wereld. Dat alles zorgde over heel de wereld voor veel verdriet, pijn en onrust; ook hier, in eigen land. Natuurlijk kunnen wij de problemen met IS in de wereld niet oplossen vanuit Dongen maar we zijn niet machteloos. We kunnen wel degelijk iets doen en we móeten ook iets doen. De oplossing van een probleem begint altijd bij jezelf. Laten we in 2016 samen kijken naar mogelijke oplossingen.Samen doen – wat binnen ons bereik ligt; samen: in Europa, in Nederland, hier in onze regio

Lokaal gezien liggen er voor 2016 volgens Marina Starmans ook een paar uitdagingen: “we gaan komend jaar aan de slag om het Looiersplein een flinke impuls te geven door het plein aantrekkelijker te maken zodat dat ook echt een ontmoetingsplaats wordt voor de Dongenaren. Ook beginnen we met de bouw van een nieuw MFA op de plaats van de Cammeleur.”

DSC_0242

Binnenkort presenteert het College haar toekomstvisie op Dongen. Burgemeester Starmans daarover: “in 2015 hebben we hard gewerkt aan een toekomstvisie voor Dongen, samen met inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties, We hebben elkaar de vraag gesteld: wat maakt Dongen sterk en wat zijn de pijlers onder onze samenleving van de toekomst? Hoe houden we Dongen die gemeente waar het fijn wonen, werken en leven is en waar iedereen kansen krijgt om mee te doen? De visie is sinds een paar weken klaar en wordt begin 2016 besproken in de gemeenteraad. De visie heeft een titel die veelzeggend is: ‘Investeren in relaties.’ We kennen al: In Dongen doen we dingen samen. We voegen daar aan toe: Voor Dongen doen we dingen samen.”

Bekijk meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen