Avond met Bart Chabot in De Cammeleur

Foto:

Bart Chabot is op uitnodiging van Bibliotheek Theek 5 en Donckhuys op woensdag 27 januari te gast in De Cammeleur. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen tomeloze energie en verbeelding. Deze zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. Naast dichter is Bart Chabot performer én Herman Brood-biograaf. De avond start om 20.15 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.theek5.nl.

Debuut
In 2013 debuteerde Chabot met ‘Triggerhappy’ als romanschrijver. In 2015 verscheen ‘Zestig’, een bloemlezing uit zijn verhalen en gedichten ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag, door hem zelf samengesteld. Chabot beleefde zijn literaire doorbraak naar het grote publiek met zijn vierdelige biografie over Herman Brood.

Literaire podiumprogramma’s
Talloze malen trad Chabot op in literaire podiumprogramma’s, onder andere met Jan Mulder, Herman Brood, Martin Bril, Ronald Giphart en Remco Campert. Martin Bril stelde een bloemlezing samen uit het oeuvre van Chabot: De bril van Chabot. Bril koos met zijn brein en met zijn hart. De bril van Chabot is daarmee behalve de Chabot van Bril, de Chabot voor iedereen. Martin Bril: ‘Bart Chabot is een man met vele gezichten, en bekend bij menigeen. Maar zijn echte gezicht bevindt zich in zijn poëzie – en veel te weinig mensen weten dat. Dat is jammer, want de gedichten van Bart Chabot zijn verrassend intiem, buitengewoon geestig en uitzonderlijk leesbaar. Bekend van tal van andere zaken, moet toch worden vastgesteld dat Chabot eerst en vooral dichter is, en een dichter eerste klas.”

Kaarten
Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 14,50 per persoon (€ 12,50 bibliotheekleden) in de bibliotheek of online via www.theek5.nl. TIP: koop een groepsticket voor € 45,00. Dit ticket geeft toegang voor 4 personen. Bruna Dongen is aanwezig met een boekenstand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen