Stel uit ’s Gravenmoer beroofd langs Halve Zolen Pad

Foto:

Een jongeman (24) en jonge vrouw (20) uit ’s Gravenmoer werden slachtoffer van een gewelddadige straatroof. Het stel werd in de nacht van vrijdag 7 augustus op zaterdag 8 augustus 2015 door vijf / zes daders beroofd en mishandeld

Bedreigd met mes
Het misdrijf vond rond 02.45 uur plaats op het zogenaamde Halve Zolen Pad. Dat is een toeristisch fietspad dat langs een oude spoorlijn van Waalwijk naar Raamsdonksveer loopt. Het tweetal werd nabij de Julianalaan te Sprang-Capelle belaagd door een groep van vijf blanke jongens. Ze moesten onder bedreiging van messen hun fietsen en portemonnee afgeven. Het mannelijke slachtoffer kreeg daarbij de nodige klappen te incasseren. De vrouw raakte licht gewond aan haar hand toen zij de diefstal van haar tas trachtte te verhinderen. Beide slachtoffer waren overstuur en deden aangifte. Het gaat om een 24-jarige man en een 20-jarige vrouw, beiden afkomstig uit ‘s-Gravenmoer.

Zoekactie
Ondanks een uitgebreide zoekactie zijn de daders niet meer gevonden. Van hun signalementen is weinig bekend omdat ze capuchons over hun hoofden droegen. Het ging om een groepje van vijf of zes blanke jongens. Ze gingen er vandoor met de fietsen van hun slachtoffers in de richting Waalwijk. Het gaat daarbij om een zwartkleurige elektrische fiets (groot model) van met merk Sparta met een rekje voorop en een grijskleurige damesfiets. De portemonnee van de 20-jarige vrouw is roze van kleur.

Tips?
Was u getuige van deze straatroof. Denkt u de daders te kennen? Weet u waar de buit is gebleven? Of heeft u kort voor of na de straatroof iets verdachts gezien in de buurt van het Halve Zolen Pad? Neem dan contact op met de politie. De politie is via 0900-8844 bereikbaar. Tips kunnen ook anoniem worden doorgegeven via –M- op telefoonnummer 0800 – 7000.

Reacties