Beachveld Handbalvereniging Dongen in trek bij regionale clubs

Foto:

Sinds vorig jaar is de handbalvereniging Dongen op hun buitenaccommodatie in De Vennen een beachveld rijker. Omdat het veldhandbal uit de gratie raakt, wordt het Beach handbal steeds populairder.

Met name door de impulsen van bondscoach Robert Nijdam (talentcoach Handbal Academie Papendal en bondscoach Jong Jong Oranje meisjes) komt het Beach handbal steeds meer in de belangstelling. Nu de zaalcompetitie stil ligt zijn de topclubs met de voorbereidingen begonnen voor de start van de volgende zaalkompetitie. Intensief trainen op dit “strand” komt de conditie ten goede. Maar ook recreatief is het daar goed bezig zijn. De handbalvereniging Dongen werkte de afgelopen periode een Beach handbaltoernooi af op hun eigen beachveld. Om de twee weken werd op vrijdagavond gespeeld van 19.00 tot 22.00 uur.

,,Naast een aantal eigen teams van de club hebben zich ook een vijftal teams uit de regio ingeschreven,” vertelt secretaris Lisanne Koolen, die zelf ook nog actief handbalt in de zaal en op het Beach veld. De bezoekende teams komen uit Breda, Rijen en Waspik en spelen op landelijk niveau. ,,De heren Witte Ster uit Waspik trainen iedere dinsdag op ons Beach veld. Een genot om te zien hoe zij dit spelletje spelen,” besluit Lisanne. Er worden extra punten toegekend als op een bijzonder manier wordt gescoord. Denk aan een vliegertje, balletje achterlangs of als de doelman scoort. Je heerlijk uitleven op dit “strand”, dat maakt volgens de deelnemers het spelen in deze zandbak zo aantrekkelijk.

Zaterdag 11 juli worden vanaf 14.30 uur de finales van het Beach handbaltoernooi gespeeld op Het Theehuis met aansluitende de afsluitende feestavond. De handbalvereniging Dongen nodigt plaatselijke verenigingen uit eens een kijkje te komen nemen op deze buitenaccommodatie. Onlangs heeft een jeugdafdeling van de VV Dongen daar een dagje Beach voetbal gespeeld. Volgens Lisanne Koolen is het veld zo om te bouwen in een Beach tennisveld, Beach volleybalveld, Beach hockeyveld of welke tak van sport die je denkt op het strand te kunnen beoefenen.

Interesse? Informatie via Lisanne Koolen: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen