Kunstpodium Midzomer Concert

Foto:

R.K. Fanfare St. Hubertus presenteert op zaterdag 4 juli een uitwisselingsconcert met studenten orkest ´De Ontzetting´ uit Wageningen. Voor dit uitwisselingsconcert is de samenwerking gezocht met Het Kunstpodium en museum De Looierij. Zowel het concert als De Looierij zijn gratis te bezoeken Het concert vindt plaats in het gebouw van Het Kunstpodium in Kerkstraat 41in Dongen

Een verrassende ontmoeting op een bijzondere locatie, momenteel doet Villa ‘’Mijn Lust’’ al enige decennia dienst als muziekschool. Voor velen niet weg te denken uit een van de oudste en meest sfeervolle straten van Dongen, de Kerkstraat. Juist deze locatie is in staat jong en oud met elkaar te verbinden op een mooie zomer avond met muzikale klanken in de tuin rondom de woning.

Programma
19:00 R.K. Fanfare St. Hubertus, Dongen-Vaart
20:00 Studentenorkest De Ontzetting, Wageningen
21:00 Naborrel De Looierij

 

De Ontzetting, Wageningen
De Ontzetting is op 27 februari 1985 opgericht en bestaat uit voornamelijk (oud)-studenten van Wageningen University. Hoewel het orkest destijds klein begon, groeide het uit tot een volwaardig harmonieorkest. Dat het orkest nagenoeg volledig uit studenten bestaat is een bijzonder kenmerk dat het orkest enthousiast, dynamisch en jong houdt. Daarnaast is ‘De Ontzetting’ een internationale en cultureel diverse vereniging met muzikanten uit verschillende landen, zoals Duitsland, Frankrijk en China. Op dit moment telt het orkest ongeveer 70 leden.

ontzetting3

In 2015 viert studentenorkest ‘De Ontzetting’ haar 6e lustrum. Dit betekent een jaar lang feest! In januari hebben ze dit jubileum gevierd met alle oud-leden. Op zaterdag 6 juni heeft er een concert plaat gevonden met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het belooft op 4 juli dan ook een gevarieerde en feestelijke avond te worden, genoeg reden om te komen luisteren! De Ontzetting staat sinds 2002 onder leiding van Jean-Pierre Gabriël. Hij dirigeerde ondermeer het Nederlands Symfonieorkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Ensemble Solisten van het Residentie Orkest en maakte hij zijn opera-debuut in de Opera Macbeth.

St. Hubertus, Dongen-Vaart
Al sinds 5 september 1945 is Fanfare St. Hubertus een echte dorpsfanfare die haar wortels vind in het kerkdorp Klein Dongen en Vaart. Het orkest bestaat voor deze gelegenheid uit 40 muzikanten. Jong, oud, beginners en ervaren muzikanten zitten naast elkaar. Voor het concert van 4 juli zullen oud leden en leden van collega verenigingen Fanfare Euterpe, ’s-Gravenmoer en Muziekvereniging St. Joachim, De Moer ook een plek vinden binnen Fanfare St. Hubertus!

2015 is voor Fanfare St. Hubertus een belangrijk jaar, de Fanfare viert haar 70 jarig jubileum, 70 jaar musiceren in vrijheid. Het verhaal van Fanfare St. Hubertus is een melange van traditie, nostalgie, gedreven musiceren en een stevige pint of een helder borreltje op zijn tijd. Een ding is zeker;
De fanfare houdt al 70 jaar de Vaartse en Dongense gemoederen bezig.

Fanfare Hubertus brengt een gevarieerd programma ten gehore met onder andere een spectaculaire drum solo in Dance with the devil. Free world fantasy, het verplichte werk waarmee Fanfare St. Hubertus promoveerde naar de 1e divisie. Lichte muziek Mexican trumpets en Instant Concert om daarna af te sluiten met Raveleijn uit de Efteling. De fanfare staat sinds 2009 onder leiding van Ruud van den Bogaert. Spektakel gegarandeerd!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen