100 miljonairs in Dongen

Foto: CC0/Public Domain

In de gemeente Dongen zijn ongeveer 100 huishoudens die ieder een vermogen van €1.000.000 of meer hebben. Dat is zo’n 1,1% van het totaal aantal huishoudens. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Daarmee zijn er in ons dorp in verhouding veel meer miljonairs dan in het veel grotere Tilburg waar ‘slechts’ een half procent van de huishoudens een vermogen van meer dan een miljoen euro hebben. In de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau wonen met resp. 4,1% en 3,6% in verhouding veel meer rijken. Van alle Nederlanders is  1,3% miljonair. In de berekening van het CBS worden de waarde van het huis en andere kostbare goederen niet meegerekend.

Pensioen
Het vermogen van miljonairs is, zo blijkt, weer terug op het niveau van 2008. Het CBS voerde het onderzoek uit in opdracht van Van Lanschot Bankiers. Veel van de ondervraagde miljonairs geven aan dat ze zich zorgen maken over hun pensioenopbouw en over de beschikbaarheid van goede zorg. Ze verwachten die zorg op een bepaald moment zelf te moeten inkopen.

Reacties