Logo-burgemeester opent samen met jubilaris het ‘Frans Jansenplein’

Foto: Gerard Kievits

Een bijzondere dag voor Frans Jansen (65) uit Dongen. Hij vierde vandaag zijn 50-jarig dienstjubileum bij Coca-Cola Enterprises. Hij werd vandaag verrast met een bezoek van loco-burgemeester Piet Panis en mocht in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s het straatnaambord van zijn eigen ‘Frans Jansenplein’ onthullen.

Het bord staat buiten op het fabrieksterrein van Coca-Cola, op een plek waar Frans nog dagelijks aan het werk is. Op het blauwe bord met witte letters staat de officiële datum van het jubileum vermeld: ’10 mei 2015, 50 jaar Coca-Cola’. Frans kwam in dienst als medewerker aan de lopende band maar koos al snel voor de heftruck. En tot op de dag van vandaag is hij een trotse heftruckchauffeur bij Coca-Cola.

Verbondenheid
“Coca-Cola is een belangrijke werkgever voor inwoners van onze gemeente”, aldus loco-burgemeester Piet Panis. “En bovendien ook een goed werkgever, want waar hoor je tegenwoordig nog dat mensen na 50 jaar dienstverband nog steeds fluitend naar het werk gaan en weer fluitend thuiskomen? De verbondenheid van Coca-Cola, het werkgeverschap en de gemeente Dongen koesteren we graag. Vandaar dus een gemeentelijk cadeau ter herinnering aan het bereiken van deze belangrijke mijlpaal: een eigen straatnaambord. Dit is niet alleen een opsteker voor de jubilaris Frans Jansen zelf, maar ook voor Coca-Cola en de vele werknemers die na Frans Jansen het plein nog vaak zullen passeren.”

Drukbezochte receptie
Tijdens de feestelijke receptie werd hij toegesproken door verschillende mensen, onder meer door Rein de Jong, Directeur Supply Chain Operations Coca-Cola Dongen: “Het is een bijzondere dag voor Frans maar ook voor Coca-Cola Enterprises. Toevallig hebben wij nog niet zo lang geleden ook het 50-jarig jubileum van een andere collega gevierd, maar dat maakt dit moment niet minder uniek. Ik feliciteer Frans van harte met zijn jubileum en wil hem bedanken voor zijn jarenlange inzet en enthousiasme.”

Reactie jubilaris
De jubilaris genoot zichtbaar van de dag. “Dit is echt een grandioze dag! Het is overweldigend wat mijn collega’s allemaal voor mij georganiseerd hebben. Ik ben ze heel erg dankbaar, niet alleen voor vandaag maar ook voor alle jaren van samenwerken. Over een paar weken mag ik met pensioen maar ik kijk terug op 50 jaar werken in een goed team met een leuke sfeer.”

Loopbaan
Dongenaar Frans Jansen begon zijn loopbaan bij Coca-Cola Enterprises op 10 mei 1965. De toen 15-jarige Frans begon aan de lopende band. Nu – 50 jaar later – is Frans werkzaam als heftruckchauffeur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen