Weer hennepkwekerij geruimd in Dongen

Foto:

Een 50-jarige Dongenaar werd woensdag 6 mei aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Agenten vonden in zijn woning aan de Sint Josephstraat een hennepkwekerij met 130 hennepplanten. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor onderzoek. De hennepkwekerij werd geruimd.

In de afgelopen twee maanden werd al vier keer eerder een hennepkwekerij ontmanteld in de gemeente Dongen. In maart werden twee personen aangehouden na het vinden van een kwekerij in ’s Gravenmoer en in april van dit jaar trof de politie hennepkwekerijen aan in de St. Josephstraat, de Ruijterstraat en de Rijnstraat.

De politie vraagt in een persbericht aandacht voor het volgende:

Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Aanwezigheid van hennepgeur
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
Constant zoemend of ronkend geluid;
Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen