Bouwcollectief Dongen wil aan de slag bij Witte Paters

Foto:

Het Bouwcollectief Dongen, een samenwerkingsverband van vijf Dongense bouwgerelateerde ondernemers, onderzoekt of er mogelijkheden zijn om het voormalige Broederhuis aan de Modestusstraat, thans nog gedeeltelijk in gebruik als rustoord voor de voormalig missionarissen Witte Paters, te ontwikkelen tot individuele koopappartementen.

Woordvoerder Kees Jacobs, als architect lid van het Bouwcollectief, geeft uitleg. “”Het is weer enige tijd geleden dat het Bouwcollectief Dongen positieve berichten kon doorgeven aan de Dongense gemeenschap. Nadat aanvankelijk een grote belangstelling bestond voor de patiowoningen aan de Jan Mertenslaan werd de ontwikkeling van dit project door het gemeentebestuur op de valreep aan derden gegund”” aldus Jacobs. “Inmiddels is het Bouwcollectief Dongen gestart met het onderzoeken en opzetten van eigen projecten waarvan wij een bijzondere ontwikkeling onder de aandacht willen brengen.”

Als eerste gaat het Bouwcollectief Dongen volgens Jacobs aan de slag met de mogelijke herontwikkeling van het Broederhuis aan de Modestusstraat waar momenteel nog enkele Witte Paters Missionarissen van Afrika woonachtig zijn. “Door de Witte Paters is aan het Bouwcollectief een optie verleend om de herontwikkeling van het complex te onderzoeken. Inmiddels is gebleken dat het gebouw zich uitstekend leent voor een verbouwing tot individuele koopappartementen waarbij een aantal van de gemeenschappelijke voorzieningen gehandhaafd zullen blijven. Verder beschikt het complex over een ruime tuin en is gelegen aan de rand van het schitterende Heuvelpark, waardoorheen ook het riviertje de Donge stroomt” zegt Kees Jacobs.

“Het idee is een aantal betaalbare koopappartementen in gevarieerde afmetingen te creëren, waarbij voldoende privacy wordt gewaarborgd en gekoppeld aan de mogelijkheid gebruik te maken van de gemeenschappelijke voorzieningen om zodoende ook dingen samen en voor elkaar te kunnen doen.Vanaf de start wil het Bouwcollectief Dongen geïnteresseerde kopers nauw betrekken bij de opzet van de plannen om zodoende een optimaal resultaat te bereiken. Hierbij zullen ook zoveel mogelijk Dongense bedrijven worden ingeschakeld. Voor aanmelding als geïnteresseerde koper van een appartement kan men terecht op onze website www.bouwcollectiefdongen.nl of bellen met het secretariaat 0162-316 766. In een later stadium zal een informatiebijeenkomst worden belegd waarbij de plannen verder zullen worden toegelicht.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen