Vaartweg weer op de schop

Foto:

Vanaf komende maandag 11 mei zal de Vaartweg voor de derde maal in twee jaar tijd op de schop gaan. Evenals de vorige keer is er nu wederom sprake van wegzakkende bestrating rond de beeldbepalende lindes in die straat. Kort na de oplevering in oktober 2013 moest de aannemer al eens terugkomen voor eenzelfde probleem. De werkzaamheden gaan drie weken duren,

Aanleiding
In 2013 zijn er voorzieningen getroffen aan ruim 100 beeldbepalende lindes aan de Vaartweg. De bomen zijn rechtgezet en er zijn ondergrondse boomgroeiplaatsen gerealiseerd, waardoor de bomen verder kunnen groeien. Helaas is de bestrating rond de boomgroeiplaatsen sterk gezakt. In december 2013 was dat ook al het geval. De aannemer werd ingeschakeld om het probleem op te lossen. Inmiddels zijn er weer verzakkingen geconstateerd en de betrokken aannemer is wederom verzocht de verzakkingen te herstellen.

Planning
De aannemer begint op maandag 11 mei met de herstelwerkzaamheden. Eerst wordt de fietsstrook tussen ’s Gravenmoer en de Vogelenzangweg aangepakt. Daarna volgen de wegvakken Vogelenzangweg/Wildzangweg en Wildzangweg/Meester Janssenweg. De werkzaamheden zijn naar verwachting voor 29 mei gereed.

Verkeersmaatregel
Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt de rijbaan ter plaatse voor de helft afgesloten. Bij de werkzaamheden tussen de Vogelenzangweg en de Meester Janssenweg wordt het verkeer over de parallelweg gestuurd. De maximale snelheid wordt teruggebracht naar 30 km/uur. Woningen aan de Vaartweg zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen