Verruiming horecafunctie De Salamander geen probleem voor raad

Foto:

De gemeenteraad heeft geen problemen met de verruiming van de horecafunctie van sportcafé De Salamander. Wel benadrukte de raad dat de regels goed nageleefd moeten worden en dat er bij ‘overtreding’ gehandhaafd moet worden. De gemeenteraad kwam daarmee niet tegemoet aan de bezwaren van een buurtbewoner, die overlast ervaart van onder meer geluid. Hij maakte tijdens de raadsvergadering zijn grieven kenbaar.

Overlast
‘Al lange tijd wordt onze nachtrust verstoord door de harde bastonen die de disco produceert . Als goede buur ben ik in gesprek gegaan met de eigenaar maar de overlast bleef. Ik heb mijn probleem vervolgens bij de gemeente aangekaart en heb verzocht mij op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Dat was in oktober 2014 en sindsdien heb ik niets meer gehoord van de gemeente. Sterker nog, in plaats van de overlast te beperken, krijgt de Salamander nu de mogelijkheid om nog meer geluid te produceren’, aldus de verbolgen buurtbewoner. Volgens hem was het akoestisch onderzoek dat de gemeente uit heeft laten voeren ook nog eens onvolledig en gebaseerd op onjuiste gegevens.

Gesprek
De gemeenteraad vond dat de bezwaren van de buurtbewoner uitgebreid behandeld en beantwoord waren, maar was minder te spreken over de gebrekkige communicatie tussen gemeente en de man. De toezegging van wethouder Van Beers dat zij op korte termijn nog eens met hem in gesprek gaat om een en ander te verduidelijken, was voor de gemeenteraad echter voldoende.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen