VV Dongen bezwijkt onder de druk

Teleurgestelde gezichten bij het massaal opgekomen Dongense publiek. De 2-1 nederlaag tegen TEC in Tiel was op basis van de tweede helft verdiend. Door dit resultaat is Gemert de grote winnaar van dit weekend, want het won door het verlies van VV Dongen de 2e periode en gaat nu alleen aan kop. VV Dongen volgt op 2 punten met 41 punten en op de 3e plaats staan Blauw-Geel 38, UDI 19 en TEC. Allen hebben 39 punten.

dongen06041

“Verloren van een goed team.” trainer Ron Timmers was uiterst realistisch in zijn analyse over het wat rommelige duel. “In de eerste helft kregen wij wat betere mogelijkheden, maar in de tweede helft verloren we de slag op het middenveld.”  VV Dongen startte uitstekend en wist in de 1e minuut de score te opeen. Vanaf de aftrap creëerde VV Dongen een aantal mogelijkheden en de derde werd benut door de jarige Robert Mutzers (0-1). TEC was nog niet over de middellijn gekomen, maar raakte geenszins in paniek. VV Dongen zakte wat in en liet het spel aan TEC die niet echt tot uitgespeelde kansen kwam. Tot aan het 16-metergebied liet VV Dongen de technisch begaafde voetballers van TEC komen om vervolgens in balbezit snel om te schakelen. Vooral Tom Waltman wist in de eerste helft regelmatig het spel van TEC te ontregelen. Hierdoor kwam er ruimte achter de verdediging van TEC en bij overnames werd direct spits Sander de Bont gezocht. Tot twee keer toe mocht hij alleen op keeper van der Sman afgaan, maar beide keren was het uitblinker Leon Hese die erger wist te voorkomen.

dongen06042

TEC bleef rustig de combinatie zoeken, maar kwam niet tot echte kansen. In de 22e minuut moest Paul van Zon een corner weggeven. Invaller Sven van Ingen wist een ingekopte bal van Hese in de rebound om te zetten in een doelpunt (1-1). Daarna volgde een wat rommelige fase en werd er vooral veel balverlies geleden. Zowel TEC als VV Dongen voelden aan dat dit zo’n wedstrijd zou kunnen gaan worden waarin degene die het eerst zou scoren als winnaar van het veld zou lopen.

dongen06043

De tweede helft was nog maar net begonnen en TEC liet zien dat het uit een ander vaatje ging tappen. Er werd sneller gestoord en de duels werden wat steviger aangegaan. Het normale VV Dongen-recept werd door TEC overgenomen en VV Dongen wist zich even geen raad met de overmacht aan TEC-spelers. Spits Jip Bartels was de grote aanjager bij de ploeg uit Tiel en zijn strijdlust sloeg over op zijn teamgenoten. Het middenveld van TEC onder leiding van aanvoerder Ibrahim Aliskan liet er geen gras over groeien en schroomden niet om het spel van VV Dongen met alle middelen te ontregelen. Tom Waltman was de enige Dongenaar die zichzelf in het geweld staande wist te houden. Wouters en Poelmans liepen achter de feiten aan en de druk van TEC nam alleen maar toe.

dongen06045

Er speelden zich wat benauwde momenten af voor het doel van Dongen-doelman Jamil Kools en langs de kant wist men eigenlijk wel dat VV Dongen het op die manier niet vol kon houden. “Ja, ze waren zeker beter de tweede helft, maar dat er dan weer uit een standaardsituatie wordt gescoord vond ik wel vervelend.” Timmers had zijn team al gewaarschuwd voor de corners van TEC en zeker voor de opkomende oud-prof Leon Hese. In de 73e minuut kopte hij geheel vrijstaand een corner binnen. “Ik verwijt mijn team niets want iedereen heeft naar vermogen gevoetbald, alleen hadden we vandaag geen uitschieters in ons team en op basis van de tweede helft denk ik wel dat TEC de verdiende winnaar is.”VV Dongen wisselde in aanvallend opzicht om een gelijkspel te forceren, maar TEC kwam niet meer in de problemen. Na het laatste fluitsignaal van arbiter te Horn realiseerde alles wat VV Dongen een warm hart toedraagt dat de strijd om het kampioenschap geheel open ligt en de vijf beste teams er voor mogen gaan strijden.

dongen06046

Aanstaande zondag speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen de winnaar van de 1e periode DOSKO. Aanvang 14.30 uur.

Foto’s: Jeffrey Oomens