Combinatiefunctionaris Cultuur mag nog een jaartje door

Foto:

De combinatiefunctionaris Cultuur blijft in ieder geval het komende schooljaar nog werken voor de 11 Dongense basisscholen. Het College van B&W werkt momenteel voorstellen uit om dit financieel mogelijk te maken. Wethouder Panis antwoordde dit op vragen van de gemeenteraad over dit onderwerp.

De scholen hadden een brandbrief naar de gemeente gestuurd met een pleidooi om de combinatiefunctionaris te behouden. Hij zou een duidelijke meerwaarde hebben voor het cultuuronderwijs op de scholen. Muziekprojecten, samenwerking met kunstenaars en bezoeken van voorstellingen, al deze activiteiten zouden zonder de combinatiefunctionaris niet mogelijk zijn geweest’, aldus de schrijvers van de brief. De raadsfracties waren duidelijk verrast door de smeekbede in de brief.  ‘Dit is een brandbrief, maar ik wist helemaal niet dat er op dat gebied iets speelde. Hebben wij iets gemist ’ zo verwoordde Martin Montens van het Democratisch Podium de gevoelens van de raad.

Wethouder Panis kon de raad echter geruststellen. ‘We hebben sinds een aantal jaren combinatiefunctionarissen voor sport en cultuur. Die worden gefinancierd door de gemeente, het rijk en door participanten. Belangrijke participanten zijn het onderwijs en de naschoolse opvang. In het onderwijs is nu echter de discussie gaande of ze de financiële bijdrage voor deze functionarissen nog wel kunnen blijven voortzetten. Want ook het onderwijs moet tegenwoordig op de centen letten. Het project combinatiefuntionaris loopt eind 2016 af. Wij zijn nu voorstellen aan het voorbereiden om de situatie voor het komende schooljaar in ieder geval te handhaven. Tegelijkertijd gaan we dan in de tweede helft van 2015 evalueren en kijken of en hoe we verder moeten. Binnenkort gaan we daarover met het onderwijs in gesprek .’

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen