J.J. Anspachschool en de Volckaert vieren samen Kerstmis

Foto:

Op vrijdagmorgen 19 december gaan alle kinderen van de J.J. Anspachschool op bezoek bij de Volckaert. In het kader van Kerstmis is er een viering voorbereid waaraan alle 260 kinderen en ongeveer evenveel bewoners van de Volckaert gaan deelnemen. 

In alle groepen van de J.J. Anspachschool is in de Adventsweken toegewerkt naar deze viering. In de eerste weken was het thema voorbeeldfiguren. De kinderen gingen op zoek naar idolen en voorbeeldfiguren in hun leven en in de Bijbel. Ook idolen maken hun fouten en kunnen soms van hun voetstuk vallen. Er zijn ook voorbeelden van inspirerende mensen vroeger en nu. Voor veel kinderen bleken dat hun opa of oma te zijn. In de laatste twee adventsweken stond het thema herbergen centraal. Herbergen staat voor het bieden van een veilig onderdak, voor het bieden van gastvrijheid. In het kerstverhaal speelt een herberg en een herbergier een rol. Ten diepste herbergt Maria de Zoon van God. 
Idolen en geherbergd worden komen samen in het ontmoeten van oud en jong op de vrijdag voor Kerstmis in de Volckaert. Het thema van deze viering zal zijn: “Breng het licht”. Licht heeft te maken met hoop, met veiligheid, met warmte. Pastor Jan Joosten van de Volckaert zal het thema inleiden. Nieuwe en traditionele kerstliederen zullen samen gezongen worden. De kinderen van de J.J. Anspachschool brengen lantaarntjes met lampjes mee naar de bewoners van de Volckaert om het thema zichtbaar te maken. De leerkrachten van de school studeerden de teksten en de liedjes met de kinderen in en knutselden samen met de kinderen aan de lantaarns. Oud en jong zien uit naar een sfeervolle ontmoeting op de laatste dag voor de schoolvakantie. 
Na de vakantie bereidt de school zich voor om op haar beurt haar deuren open te zetten, maar nu juist voor heel jonge Dongenaren. Op maandag 19 januari van 18.30 tot 20.00 uur is een informatieve en gastvrije avond georganiseerd voor ouders van  twee- en driejarigen. Op woensdagmorgen 21 januari is er vanaf  9.30 uur een open ochtend voor dezelfde doelgroep, waarbij de school in vol bedrijf is. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen