Koninklijke onderscheiding voor Marga Allard en Willem Ebbers

Woensdagavond reikte burgemeester René van Diessen twee Koninklijke onderscheidingen uit tijdens de afscheidsbijeenkomst van de gemeenteraad. Mevrouw M. (Marga) Allard-Nieuwkamp ontving een onderscheiding evenals de heer D.W. (Willem) Ebbers. Zij ontvingen de Koninklijke onderscheiding als blijk van waardering voor hun raadswerkzaamheden gedurende een periode van meer dan 12 jaar. Beide raadsleden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Marga Allard (64 jaar) heeft van april 1999 tot heden onafgebroken voor het CDA in de Dongense gemeenteraad gezeten. Zij had zelf aangegeven zich niet meer verkiesbaar te stellen en neemt derhalve afscheid van het raadswerk. Willem Ebbers (55 jaar) was de afgelopen 3 raadsperiodes, sinds april 2002, raadslid voor de PvdA. Ook hij had aangegeven na de verkiezingen te stoppen met het raadswerk. 
Afscheid raad
Tijdens een speciale raadsvergadering nam de burgemeester afscheid van de gemeenteraad in oude samenstelling. Hij sprak elk vertrekkend raadslid kort toe. Een uitgebreider afscheidswoord had van Diessen voor de vijf leden die niet meer terugkeren in de Dongense gemeenteraad: Leo Hamers (DP), Rien van Iersel (DP), Lou Huysmans (VVD), Willem Ebbers (PvdA) en Marga Allard (CDA). De laatste twee werden daarbij dus zelfs verrast met een koninklijke onderscheiding.
upw3lipkkc7703xl2tehu5aif
De vertrekkende raadsleden: v.l.n.r. Lou Huijsmans, Leo Hamers, Marga Allard, Willem Ebbers, Rien van Iersel
Even daarvoor hadden zowel burgemeester van Diessen als raadsnestor Marga Allard de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen vier jaren doorgenomen waarbij het ontstaan van de coalitie, het vertrek van de SP, het afscheid van burgemeester Dirven en het gedwongen einde van de wethouderscarrière van Joop Velthoven natuurlijk de revue passeerden.
Foto onder: de laatste foto van de gemeenteraad 2010-2014
misi0xes3gyzgxv9773ad98y8
Meer foto’s zie fotoreeks boven (Foto’s: Jan Stads / Pix4Profs)