Branie Theater speelt: “De gebroeders Grimm vertellen…”

Foto:

Er waren eens twee sprookjesliefhebbers. Toen ze klein waren, kon je hen geen groter plezier doen dan ze verhalen te vertellen. En toen ze al wat groter waren lazen ze grote sprookjesboeken. De sprookjes van 1001 Nacht, van Moeder de Gans, van Andersen en vooral: van de Gebroeders Grimm.

Toen ze nog groter werden, wilden ze elke keer opnieuw sprookjes horen. Op een dag wilden ze eigenlijk de sprookjes het liefste zelf vertellen, aan iedereen die ze maar horen wilde. Ze verzonnen een sprookjes-vertel-voorstelling en trokken door het hele land. Overal waar er maar kinderen en grote mensen waren, die ook van sprookjes hielden, speelden zij hun voorstelling vol verhalen. En dan veranderden ze zichzelf in Jakob en Willem Grimm. Zo kon iedereen luisteren en kijken naar “De Gebroeders Grimm vertellen…”
“De verhalen van de gebroeders Grimm mogen niet in de vergetelheid raken bij de hedendaagse jeugd en hun (groot-)ouders.” Dat is de mening van Remco Raessen en Peter Stax van het Branie Theater uit Teteringen. Daarom kruipen zij in de huid van Jakob en Willem (Wilhelm) Grimm. Tijdens de voorstelling vertelt dit duo drie verhalen uit de rijke verzameling van de gebroeders Grimm. Één daarvan kent iedereen, maar zij verrassen de toehoorders met de originele versie.
“De gebroeders Grimm vertellen…” van het Branie Theater, is een voorstelling waarbij met minimale middelen de sprookjes worden verteld en gespeeld. Door de manier van vertellen en het doordachte toneelspel, hangen de toeschouwers werkelijk aan hun lippen. De kracht van het concept is de eenvoud. Het is aan het publiek om het kleurpotlood te pakken en met veel fantasie het verhaal in te kleuren.
De liefde voor het vertellen staat op de voorgrond. De rest wordt overgelaten aan het publiek… Op 27 oktober speelt het “Branie Theater” om 14.00 uur hun voorstelling “De Gebroeders Grimm vertellen…” In De Cammeleur in Dongen.
Speciaal voor deze voorstelling is er een kleurwedstrijd uitgeschreven. De kleurplaten zijn te vinden bij de bibliotheek in Dongen of te downloaden op www.donckhuys.nl. De kleurplaten moeten voor 25 oktober 12.00u bij de Cammeleur (Hoge Ham 126) ingeleverd worden om kans te maken op leuke prijzen.  Er worden drie prijzen uitgereikt bestaande uit kaartjes voor de voorstelling ‘Gebroeders Grimm vertellen…’. Degene met de eerste prijs wint naast kaartjes voor de voorstelling, ook het grote sprookjesboek van de gebroeders Grimm. De hoofdprijs wordt aan het einde van de voorstelling uitgereikt door de ‘Gebroeders Grimm’ zelf!
Kijk op www.donckhuys.nl voor meer informatie over de voorstelling en de kleurwedstrijd. Hier worden tevens de prijswinnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt.
Een familievoorstelling voor kinderen van 6 tot 106.
Duur: 5 kwartier, inclusief pauze.
Entrée: € 7,50 p.p. incl. ranja en chips voor de kinderen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen