Wat doet die vrachtwagen op het Wilhelminaplein?

Foto:

Op maandag 30 september streek Theater Artemis met een theaterwagen neer op het Wilhelminaplein in Dongen. Daar spelen ze op 1 t/m 8 oktober theatervoorstellingen voor kinderen in schoolverband. Rond de voorstellingen geven ze theaterlessen op school  en lichten ze een tip op van de theatersluier. 

Wagenspel
Theater Artemis heeft een wagen. Een grote vrachtwagen waar je met 60 mensen in kan. Een klein groepje acteurs gaat op reis in die wagen. En steeds stopt de wagen met dat groepje op een dorpsplein om daar te gaan spelen. Waar diezelfde ochtend nog de marktkoopman zijn bananen stond aan te prijzen, waar gisteren nog een parkeerterrein was, een fontein stroomde of het oud papier werd ingezameld, daar wordt vandaag een spel gespeeld. Goed Kwaad is de derde voorstelling in Wagenspel waarmee Artemis op reis gaat.
Goed Kwaad
Een man komt 54 ½ keer opnieuw het toneel op. Het is dezelfde man maar hij is steeds een ander. Niek van der Horst speelt in zijn eentje een klas vol pestkoppen en meelopers, uitdagers en uitlokkers, waaghalzen en lafbekken. In de klas mag heel veel niet, maar het meeste gebeurt toch, want in deze groep heeft nooit iemand het gedaan. En als alles gelogen is, dan is alles even waar.
Schoolvoorstellingen
De voorstellingen die Artemis speelt in Dongen zijn onderdeel van het kunstmenu waaraan alle elf basisscholen in de gemeente deelnemen. Alle leerlingen van de groepen 5 en 6 bezoeken de voorstelling Goed Kwaad. De lessen op school, vooraf en na afloop van de voorstelling, worden gegeven door studenten van de theateropleiding aan de Fontys Hogeschool.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen