“Ik ga naar de Tijgertjesschool”

Foto:

Een droom komt uit! Bs Achterberg opent op 1 september a.s. de deuren voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De groep gaat heten: ‘Startgroep Tijgertjes Achterberg’. Hiermee wordt de volgende stap van de ambitie gerealiseerd om van bs Achterberg een Integraal KindCentrum te maken. Aan de St Josephstraat 62 willen we een centrum creëren waar kinderen van 0 tot 13 jaar komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten. In een veelzijdige en passende omgeving wordt de doorgaande en ononderbroken ontwikkelingslijn van kinderen ondersteund. We doen dat door het aanbod van een peutergroep, basisonderwijs en voor-en naschoolse opvang.

Daarnaast bieden we voor kinderen in de basisschoolleeftijd ook kunstzinnige-en sportactiviteiten aan na schooltijd. In de ontwikkeling van kinderen is het zo belangrijk om een stabiele basis te creëren van waaruit kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Juist door al op jonge leeftijd meer structuur en ondersteuning te bieden zal de aansluiting op het basisonderwijs meer in harmonie gaan. In de startgroep leren peuters al werken met thema’s en dagritmes zoals die ook gebruikt worden in de kleuterklas. Werken de kleuters met het thema ‘De winkel’, dan wordt daar in de startgroep ook mee gewerkt. Daar waar mogelijk, bijvoorbeeld met een spelletjesmiddag, doen de peuters al mee met activiteiten binnen de kleuterklassen om de integratie te bevorderen. 
De voorbereidingen voor de opening zijn in volle gang. In de vakantie wordt de groepsruimte nog verbouwd om aan de inrichtingseisen voor een peutergroep te voldoen. Bekwame en ervaren en hele lieve peuterjuffen worden aangesteld en de pedagogische plannen worden afgewerkt. Half augustus gaan we het lokaal inrichten om 1 september te kunnen starten. Inmiddels is een lijst met geïnteresseerde ouders bij ons aanwezig. Zij worden met regelmaat op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van startgroep Tijgertjes? Heeft u interesse ook met uw zoon of dochter naar startgroep Tijgertjes te komen? Stuur een mail naar [email protected] en u ontvangt snel bericht terug.
Startgroep Tijgertjes is geopend op maandag,dinsdag en donderdag. De ochtendgroep is van 8.30 tot 13.00u; de middaggroep van 13.00 tot 15.30u. Voor en naschoolse opvang is mogelijk vanaf 7.30 en tot 18.00u. De eerste inschrijvingen zijn inmiddels binnen. Vol trots kwam een peuter haar inschrijfformulier brengen: ‘Ik ga naar de tijgertjesschool’! ‘Tijgers’ is waar we kinderen op bs Achterberg naar begeleiden werkend met de kanjermethode: zelfbewuste en zelfsturende kinderen die vol vertrouwen in het leven staan. Ook uw kind is van harte welkom!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen