14e AED bij ‘De Ontmoeting’

Foto:

De mensen van de Protestantse Gemeente van Dongen en Rijen hebben de gevel van hun kerkcentrum aan de Kerkstraat 52d met de toepasselijke naam “De Ontmoeting” beschikbaar gesteld om hieraan een AED te bevestigen, omdat ze graag hun medewerking willen verlenen aan de realisatie van de 6 minutenzone. De AED bevindt zich in een afgesloten kast aan de voorkant van het gebouw.

De werkgroep en de leden van de Protestantse Gemeente vinden dit een goede plaats voor een AED die 24 uur per dag / 7 dagen per week beschikbaar is. In en rondom het kerkcentrum vinden vele activiteiten plaats. Het kerkcentrum bevindt zich achter de kerk. Achter het kerkcentrum staat de JJ Anspachschool en er zijn diverse sportvelden in de buurt. Kortom vele mensen komen hier bij elkaar op deze prachtige locatie. De gemeenteleden van de Protestantse Kerk komen hier regelmatig samen om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. Verder is er een breiclub, kookclub, wandelclub, een middelgroep, en worden er kindermiddagen georganiseerd. 
Alle activiteiten worden netjes vermeld in het blad “De Samenspraak”, en ook wordt hierin vermeld wie verantwoordelijk is voor bepaalde werkzaamheden. De beheerder van “De Ontmoeting”, de heer Vellinga (foto boven), is dan ook uitermate trots dat de Protestantse Gemeente besloten heeft om toestemming te verlenen aan de werkgroep Dongen AED- Proof om de 14 e AED aan hun gevel te bevestigen. Ook zij zien de noodzaak hiervan in en roepen leden van de Protestantse gemeente op een cursus Reanimatie met AED te gaan volgen. Deze cursus wordt gehouden in hun mooie gebouw, “de Ontmoeting” en bestaat uit 2 avonden van ca 2,5 uur. De kosten bedragen € 20,00. 
Inmiddels zijn er in Dongen dus al 14 AED’s beschikbaar voor de bevolking.
24 uur per dag/7dagen per week. De locaties zijn:
1. Gemeentehuis. Hoge Ham 62 
2. De Salamander. Belgiëlaan 2 
3. De Cammeleur. Hoge Ham 126 
4. De Coolhof. De Hak 16 
5. ‘t Schouw. Rembrandtstraat 69 
6. De Gouden Leeuw. St. Josephstraat 107 
7. Snackbar de Biezen Otterdonk 22 a 
8. Medisch Centrum Beljaart. Kloosterpad 11-13 
9. Zwembad de Vennen Deken Batenburgstraat 2 
10. Europlus. Dunantstraat 28 
11. Van Loon Electrotechniek. Steenstraat 7 d 
12. Appartementencomplex VVE Rooseveltstraat 78-92 
13. Leo van Riel dierenspeciaalzaak Mgr. Nolenslaan 17 
14. Kerkcentrum de Ontmoeting Kerkstraat 52 N
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen