Zinderend slot BZA 2013

Op woensdag 19 juni j.l. vond de gebruikelijke afsluiting van het Bedrijfs Zomer Avond voetbalseizoen  plaats. Traditiegetrouw werd op de slotavond de bekerfinale gespeeld. Dit jaar  hadden zich via de poulewedstrijden, de kwartfinales en de halve finales, Fc De Valk 3 en vv ’t Karrewiel 2 gekwalificeerd. De belangstelling voor deze finale was, mede door het mooie weer, groot. Het Hertog Jan veld werd omzoomd door vele enthousiaste supporters van beide teams, maar ook door vele belangstellenden die waren afgekomen op de eindstrijd van de BZA. 

De strijd ging gelijk op tussen beide teams. Fc De Valk3 was zo op ’t oog het meest aan de bal, maar de beste kansen waren in de eerste helft toch voor vv ’t Karrewiel 2. In de tweede helft was het dan ook vv ’t Karrewiel dat via een prachtige, snelle aanval de score opende. Lang leek het er op, dat dit doelpunt tevens beslissend zou zijn voor de einduitslag. Men had echter buiten de waard gerekend: Kort voor tijd kwam Fc De Valk 3 op gelijke hoogte via een geplaatste kopbal. Een verlenging was noodzakelijk. Tijdens de verlenging trok Fc De Valk 3 de lijn door en scoorde de 2 – 1. Daarna was er bij vv ’t Karrewiel het vuur wel uit. Fc De Valk 3 liet zich niet meer verrassen en trok de overwinning over de streep.    
Zij mogen daarom de Du Fossé-wisselbeker het komende jaar in de prijzenkast zetten.
Na afloop van de finale werd in de kantine van vv Olympia ’60 de prijsuitreiking gehouden.
BZA-voorzitter Frie Aarts stond eerst stil bij het overlijden van erelid Wim du Fossé gedurende het afgelopen seizoen. Speciaal daarvoor waren zijn echtgenote Gretha, dochter en kleinkinderen uitgenodigd. Frie sprak in zijn in memoriam de grote waardering uit voor de vele verdiensten die Wim voor de Dongense BZA heeft gehad. Daarna werd uit respect een minuut stilte in acht genomen. Frie dankte de bestuursleden van de BZA, de scheidsrechters en de materiaalmensen  voor hun inzet dit seizoen. Mede dank zij die mensen is het elk jaar mogelijk om een unieke competitie als de BZA Dongen te organiseren.
Daarna werden de diverse prijzen uitgereikt van de competities in de eerste en tweede klasse. Dit seizoen werd voor de eerste keer gewerkt met een nacompetitie. Daarin hadden de diverse teams nog een extra kans om kampioen te worden, dan wel degradatie te ontlopen. Gebleken is, dat het een goede beslissing is geweest om een nacompetitie te houden. Met name in de tweede klasse is daardoor een ander team kampioen geworden, dan het team, dat aan het eind van de gewone competitie bovenaan stond. Tijdens de laatste wedstrijd van de nacompetitie won Fc De Gouden Leeuw met 1 – 0 van de Bokito’s en eiste daardoor de titel op. 
De naar Wim du Fossé genoemde wisselbeker werd voor deze gelegenheid door de kleinkinderen van Wim uitgereikt aan de bekerwinnaar, Fc De Valk 2. Tenslotte werden de sportiviteitsprijzen uitgereikt. In de eerste klasse ging de sportiviteitsprijs naar het team van Fc De Valk 2. In de tweede klasse toonde vv Bal op ‘t Dak zich het sportiefste team.
Ook dit jaar is de BZA-competitie zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Gele en rode kaarten zijn niet uitgedeeld. Het geven van tijdstraffen was voldoende om alles goed te laten verlopen. 
Tenslotte de eindstanden 2013 van de beide klassen na afloop van de nacompetitie:
STAND EERSTE KLASSE NA DE NACOMPETITIE.
                                                        Pt. Wed W    G   V   D+   D-
1 Fc De Roofvogel                  16   7       5     1    1   22    8
2 Fc De Valk 2                           13   7       4     1    2   21    6
3 vv De Dabbers                      11   7       3     2    2   15  14
4 vv ’t Karrewiel 2                  15   7       5     0    2   20  12
5 Fc De Valk 3                             3   7       1     0    6   15  29
6 Fc van den Mosselaar         -3   7        1     0    6   5    29
* van den Mosselaar 2x 3 winstpunten in mindering
STAND TWEEDE KLASSE NA DE NACOMPETITIE.
                                                         Pt. Wed W G   V D+  D-
1 Fc De Gouden Leeuw         14    7     4     2   1   24  5
2 De Bokito’s                             14    7     4     2   1   16  6
3 Fc d’Ouwe Sok                       11    7     3    2   2   21 11
4 vv ’t Karrewiel 1                    13    7     4    1   2   20   9
5 Fc De Salamander                  7    7      2    1   4  16  22
6 vv Bal op ’t Dak                       0     7     0     0   7   8   52
Het bestuur van de BZA kan terugzien op wederom een geslaagd seizoen. Voor het komende seizoen nodigt het bestuur nieuwe teams uit om zich te melden voor de BZA-competitie. Regelmatig worden uitspraken gehoord over het mogelijk mee gaan doen. Nu is er de kans. Nieuwe teams zijn van harte welkom en zorgen voor de continuïteit van de BZA. Informatie is beschikbaar bij het bestuur van de BZA.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen