Vijf jaar Jansen Timmerwerken en Onderhoud

door Ton ZingerOp 9 november is het precies vijf jaar geleden dat Toine Jansen zijn eigen bedrijf startte: Jansen Timmerwerken en onderhoud, gevestigd aan de Mgr. Nolenslaan 69. Het is een eenmansbedrijf. Hij neemt zelf het werk aan, maakt de offertes en maakt het hele plan samen met de klant. Voor de uitvoering van het werk kan hij rekenen op de inzet van vaste partners. Stuk voor stuk vakmensen, waardoor de kwaliteit gewaarborgd is.

door Ton Zinger
Op 9 november is het precies vijf jaar geleden dat Toine Jansen zijn eigen bedrijf startte: Jansen Timmerwerken en onderhoud, gevestigd aan de Mgr. Nolenslaan 69. Het is een eenmansbedrijf. Hij neemt zelf het werk aan, maakt de offertes en maakt het hele plan samen met de klant. Voor de uitvoering van het werk kan hij rekenen op de inzet van vaste partners. Stuk voor stuk vakmensen, waardoor de kwaliteit gewaarborgd is.

Toine is 42 jaar oud en heeft al 26 jaar ervaring in de bouwwereld. ‘Ik kwam als 16- jarige van de LTS en ben daarna meteen aan de slag gegaan als timmerman. Ik heb op school veel geleerd, maar toch wel het meeste van mijn vader die zijn hele leven in de bouw gewerkt heeft en mij de liefde voor het vak bijbracht. Ik begon als timmerman, maar leerde in de loop der jaren ook de andere facetten van het vak, zoals metselen en tegelen. Ik hou van hard werken en de praktijk is nog altijd de beste leerschool’. Zijn enthousiasme voor het vak spat er van af.

 

 

Na  21 jaar ‘werken voor een baas’ zette Toine in november 2007 de stap om voor zichzelf te beginnen. ‘Ik wist heel goed wat ik wilde. Een klein bedrijf, met heel veel directe aandacht voor de klanten. Ik werk bij iedere opdracht ook zelf mee. De klanten waarderen dat en het geeft de mogelijkheid om controle te houden op de uitvoering van het werk. Ik ben er zelf bij. Als er iets toch anders moet dan we aanvankelijk hadden gepland is dat snel geregeld. Dat hele directe ligt me wel’, aldus Toine. Uit het gastenboek op zijn website blijkt wel dat zijn klanten juist die hele persoonlijke benadering en de korte lijnen waarderen. Ze weten waar ze aan toe zijn en afspraak is afspraak.

 

Antoine Jansen: “ik werk bij iedere opdracht zelf mee”

 

Vakwerk
Jansen Timmerwerken en Onderhoud levert vakwerk op het gebied van kleinere en grotere verbouwingen en alle voorkomende timmer- en metselwerkzaamheden. Dat betekent dat mensen bij Toine terecht kunnen voor alle soorten werk. Of het nu gaat om een kleine aanpassing of een complete aanbouw. ‘Ik ga met de klanten om de tafel zitten om te bespreken wat ze willen. Door mijn jarenlange ervaring in de bouwwereld kan ik ook adviezen geven. Ik vind details belangrijk en ik ben creatief. Ik zoek bijvoorbeeld een oplossing om een donkere hoek lichter te maken door een lichtstraat op het dak te maken als dat mogelijk is. Er is altijd wel iets te bedenken. Dat alles werk ik uit in een concreet plan met de bijbehorende offerte. Als de klant akkoord gaat gaan we aan het werk’.

 

Snel aan de slag en ook snel afwerken staat bij Toine hoog in het vaandel. ‘Ook als dat betekent dat we ’s avonds moeten overwerken. We komen onze afspraken altijd na’. Omdat er volgens een strakke planning wordt gewerkt kan een aanbouw binnen vier weken helemaal afgewerkt opgeleverd worden. Casco zelfs binnen twee weken. Toine levert het totale pakket, dus ook stukadoren, spachtelputz en schuurwerk. Verder elektra, loodgieterswerk en aanleggen van verwarming. Hij kan ook een complete badkamer of keuken leveren, maatwerk wel te verstaan en kan nieuwe kozijnen leveren en plaatsen. ‘Het liefste hout, want ik hou wel van het traditionele vakwerk’.

 

 

Veel verdiensten
Hij heeft de afgelopen vijf jaar heel veel kleine en grote werken afgeleverd. ‘Ik ben permanent aan het werk en ik zit tot maart 2013 al helemaal vol. Ik pak ook alles aan, van een klein schuurtje tot een volledige aanbouw’. Vorig jaar werd aan het Dorpspad een Bed & Breakfast officieel geopend. De ingrijpende verbouwing en aanbouw van het pand werd volledig door Toine uitgevoerd. ‘We hebben daar gewerkt van november 2009 tot voorjaar 2010. Het was een moeilijke klus, alleen al vanwege het slechte weer, maar het is wel heel mooi geworden’. De volgende grote klus staat al weer voor de deur, namelijk de verbouwing van Chinees Restaurant China Garden aan de Ger. Majellastraat. ‘Dat wordt echt een grote klus. De keuken is al verbouwd na een brand. Nu worden de entree, het restaurantgedeelte en de sanitaire voorzieningen aangepakt. Het wordt een heel stuk groter en vooral gezelliger. Het is straks echt een aanwinst voor Dongen. Het is de bedoeling dat het restaurant in maart open gaat. De eigenaar heeft een heel nieuwe formule in gedachten. Uniek voor Dongen en wij mogen dat voor hem maken. Waar wij rekening mee moeten houden is dat de eigenaar wil dat de keuken en de afhaalbalie tijdens de verbouwing gewoon open blijven.

 

 

Website 
Op de website www.jansendongen.nl  staan meer bijzonderheden. Veel foto’s en niet te vergeten het gastenboek met veel reacties van tevreden klanten. ‘Ik ben best trots op alles wat ik de afgelopen vijf jaar bereikt heb. Ik wil dan ook alle klanten die me het vertrouwen geschonken hebben, van harte bedanken. Dankzij hen zijn we inmiddels een bedrijf dat goed bekend staat in Dongen en wijde omgeving. We zien de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen