Voorbeschouwing Hoogland vs VV Dongen

Foto: Jeffrey Oomens

Vorig weekend genoten de vele VV Dongen – supporters van de werklust van de Kanaries. Het leverde één punt op tegen de toenmalige koploper OSS 20.

Maar complimenten leveren verder geen punten op. Het zal op het veld moeten gebeuren en aanstaande zondag 15 september is de vierde kans om dat te laten zien. VV Dongen gaat op bezoek bij promovendus Hoogland. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door Frank van Heteren (teammanager VV Dongen)

Met twee punten uit drie wedstrijden bevindt VV Dongen zich ergen in de onderste regionen. Dat klinkt dramatisch, maar dat is totaal niet de bedoeling. VV Dongen hoeft nog nergens bang voor te zijn. Het team is in opbouw en er wordt geslepen aan vaste patronen. De volgende stap is om dat om te zetten in resultaat. Dat blijft het aller moeilijkste in voetbal: Resultaat boeken en erin blijven geloven dat het gaat lukken. Dat laatste zit wel in de ploeg. Het collectief werkt hard voor elkaar en daar win je al zoveel mee dat het voor een trainer eenvoudiger wordt om zijn tactische aanwijzingen over te brengen. De groep pakt dit soort zaken redelijk snel op en daarom zie je per week verbetering.

Maar goed, elke tegenstander is anders. Zo ook de aanstaande opponent Hoogland. De club uit het gelijknamige dorp (tussen Baarn en Amersfoort) heeft tegen de 1700 leden waarvan er 1500 actief lid zijn. De club is in 1946 opgericht en speelt voor de eerste keer in haar historie in de 3e Divisie. In seizoen 2015 – 2016 promoveerde het naar de Hoofdklasse waarna ze het seizoen daarop weer degradeerden. Seizoenen 2017 – 2018 en 2018 -2019 waren erg succesvol voor de Hooglandse club. Twee promoties via de nacompetitie.

Vorig jaar speelde het met DEM (twee weken geleden tegenstander van VV Dongen) in de Hoofdklasse. Hoogland eindigde op een 5e positie met 11 punten achterstand op kampioen DEM. Hoogland wist ten koste van Halsteren een plaats in de huidige competitie te veroveren en wist daarin al te winnen van Westlandia (1-0). De week daarna pakte de ploeg van trainer Raymond Prins bij EVV een punt door in de slotfase de gelijkmaker binnen te schieten. Ook in die pot was EVV, net als tegen VV Dongen, de betere ploeg maar kreeg niet wat het verdiende. Vorige week kreeg Hoogland bij HSC 21 de kous over de kop en verloor daar terecht met 2-0. Hoogland moest het doen zonder een aantal vaste krachten en ze hebben in aanvallend opzicht op dit moment een aantallen-probleem.

Wat kunnen we verwachten? VV Dongen is nagenoeg blessure-loos dus Osman Erbas hoeft in zijn strijdplan daar dus geen rekening mee te houden. Net als de rest van zijn ploeg en staf snakt hij naar de drie punten maar daar zal Hoogland alles aan doen om een sportief stokje voor te steken. Bij Hoogland hoor je niemand klagen over de behaalde resultaten, maar de zorg zit in de ziekenboeg. Prins zal andere mannen moeten laten opstaan om de jongelingen van VV Dongen te bestrijden. In mijn objectieve optiek kan het alle kanten op! In mijn subjectieve optiek hoop ik natuurlijk op een klinkende overwinning!
De wedstrijd op Sportpark de Langenoord begint om 14.00 uur (!!) en voor degenen die met de bus willen meerijden zullen op tijd in de kantine moeten zijn.
De Bus vertrekt om 11.30 uur precies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen