Blog 7: een recept van Marion

Foto:

De drie kandidaten zijn weer een weekje verder en zitten momenteel volledig in de Afvalracemodus. Lees hieronder de nieuwste blog van Marion.

Afvalrace, een gerecht delen met mijn “volgers”.

Een kok ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden. Eerlijk gezegd vind ik koken ook niet echt leuk.  Eten wel…….. Het is dan ook een feestje voor mij als ik niet zelf hoef te koken. Helaas komt dat niet zo heel vaak voor. Ja, en als je dan toch wél zelf moet koken dan moet je er maar het beste van maken. Eén keer per week haal ik mijn boerschappen-pakket op en gelukkig worden daar wat recepten bij geleverd. Anders had ik nooit geweten wat ik bijvoorbeeld met snijbiet had moeten doen of had ik de combinatie van boerenkool met ei en kaas uit de oven nooit zelf kunnen verzinnen.

Ook op internet zijn er keiveel recepten te vinden. Favoriete sites worden dan ook geregeld bezocht in de hoop dat ik iets lekkers en vooral makkelijks en snels tegenkom. Ik volgde de recepten altijd precies en had het benul niet om er zelf wat aan toe te voegen of weg te laten. Ik vind het lekker……… of niet. Gelukkig vind ik veel lekker en knoflook toevoegen aan een flauwe hap valt eigenlijk altijd goed uit. (Ook aan een niet-flauwe hap trouwens).

Maar nu loop ik er wel eens tegenaan dat ik iets wil koken met ingrediënten die ik beter niet kan gebruiken. Vorige week maakte ik hachee en volgens “ons moeders” recept hoort daar o.a. wat suiker door en een snee peperkoek. Nu niet meer dus, want dat is beide niet best. Heb inmiddels geleerd dat ik (rauwe)honing kan gebruiken en de peperkoek heb ik vervangen door koek- en speculaaskruiden. Ik was best trots op mezelf, haha. Zo ben ik steeds zoekende om elke dag een lekker bord eten voor mezelf klaar te maken. Ik wil niet elke dag “geitenwollen-sokken-eten” eten, maar heb inmiddels gemerkt dat er een goede middenweg is.

Voorbeeld: ja, ik eet macaroni, maar wel een gezonde variant.  De opdracht voor de blog van deze week, is het delen van een gerecht. Ik heb er even over na moeten denken en ik wil jullie mee laten genieten van “spaghetti vongole”. Vongole is het Italiaanse woord voor venusschelpen en die zien eruit als kleine mosseltjes. Er staan meerdere recepten op diverse sites en hetgeen ik heb gegeten is het recept van Jamie. Heerlijk! Daarbij een uitgebreide groene salade met een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, honing en wat peper en zout. Probeer het ook maar eens……….

marion72

Wat heb je nodig:

• 1 teen knoflook
• 4 rijpe TOMAATJES
• ½ gedroogde rode Spaanse peper
• ½ bosje verse bladpeterselie (15 g)
• 80 g pasta
• Olijfolie
• 1 el zongedroogde tomatenpuree
• Zakje KOKKELS, gewassen
• 1/2 glas Venetiaanse pinot grigio rosé (heb ik vervangen door wat water)
• extra vierge olijfolie

Hoe bereiden we dit heerlijke recept:
1. Begin met het pellen en in dunne plakjes snijden van de knoflook, snijd de tomaten in kwarten, breek de gedroogde Spaanse peper en schud er de zaadjes uit (je moet zelf even bepalen hoe heet het pepertje is ze zijn allemaal anders). Snijd de peterseliesteeltjes heel fijn en de blaadjes wat grover, en zet ze opzij voor later.
2. Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet ongeveer 5 minuten voordat de pasta klaar is een grote koekenpan op hoog vuur. Doe er na 2 minuten een flinke scheut olijfolie in, kort daarna gevolgd door de knoflook, de tomaatjes, de Spaanse peper, de peterseliesteeltjes en de zongedroogde tomatenpuree.
3. Schud alles goed door elkaar, doe er de kokkels bij (vergeet niet om een tikje te geven op exemplaren die open staan, en gooi schelpjes diedan niet dicht gaan weg) en giet 30 seconden later de wijn in de pan.
Leg de deksel 1 minuut op de pan en haal hem er vervolgens af zodat je goed in de gaten kunt houden hoe de schelpjes open gaan en de wijn verdampt.
4. Als je timing goed is zullen de meeste schepjes open zijn (gooi exemplaren die dicht blijven weg) als het tijd is om de pasta af te gieten. Kieper de pasta bij de schelpjes in de pan en voeg de peterselieblaadjes en een scheutje extra vierge olijfolie toe.
5. Hussel alles goed door elkaar en proef een hapje van de saus – vanwege de schelpjes hoeft er normaal gesproken geen zout bij, maar even proeven kan geen kwaad. Schep de pasta in twee warme kommen, verdeel de kokkels en het heerlijke vocht erover, en ga meteen aan tafel.

Eet smakelijk!

Marion

Marion volgt een coaching-traject bij Mira & Ilse van THE ROAD, meer info op: www.roadtohealthandhappiness.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen