Feestelijke presentatie boek ‘Hiep hiep hoera, ik ga naar school!’

Foto:

Op 19 mei werd op de J.J. Anspachschool het door de school zelf uitgebrachte boek ‘Hiep hiep hoera, ik ga naar school!’ ten doop gehouden. De eerste exemplaren van het kleurrijke boek werden in ontvangst genomen door een zestal peuters die binnenkort vier jaar worden en dan hun eerste stapjes gaan zetten op school.

De directeur van de stichting PCPO Midden-Brabant waaronder de J.J. Anspachschool valt en enkele andere directieleden van aangesloten basisscholen waren aanwezig in de speelzaal van de school. Ook de schrijver Anton Wolvekamp en de illustratrice Mieke Driessen van het prentenboek waren present. De belangrijkste gasten waren echter de peuters en hun ouders voor wie het boek bestemd was. De kinderen speelden eerst even in de gezellig ingerichte speelhoek, aten wat fruit en toen werd het tijd om het boek te presenteren.

De J.J. Anspachschool was al even op zoek naar een boek dat ouders kunnen gebruiken om hun kind voor te bereiden op de eerste schooldag. Na wat speurwerk kwam men tot de conclusie dat niets wat op de markt was aan hun eisen voldeed. Toen besloten ze er zelf een te gaan uitbrengen. Een tekstschrijver en een illustratrice werden gezocht en gevonden. Een boeiend proces was gestart. Op het resultaat is iedereen heel trots. Komisch en informatief, kleurrijk en artistiek. Mieke Driessen en Anton Wolvekamp hebben een boek afgeleverd om door een ringetje te halen.

boek4

De school wil met dit boek laten zien dat het een gastvrije school is waar de kinderen en hun ouders zich gezien voelen. Om de kinderen vol zelfvertrouwen de school in te laten stappen is de betrokkenheid van de ouders van groot belang. Het grote prentenboek met harde kaft vertelt het verhaal van een eerste schooldag en wat daar zo bijzonder aan is. Als de prille vierjarige dan op school komt zal het veel herkennen uit zijn eigen boek: de kring, het fruit eten, het spelen en werken, het wegbrengen en ophalen. Het zal ook de figuurtjes herkennen. De figuurtjes komen terug op het planbord, het dagritmebord van de jongste kinderen. Als ze vier jaar worden vinden ze de figuren uit het prentenboek terug op de verjaardagskaart die ze van hun juf krijgen. Alle toekomstige kinderen zullen voortaan een aantal maanden voor ze vier jaar worden dit schitterende boek krijgen.

Er is meteen een heleboel belangstelling voor het boek. De vooraankondigingen stonden al in week en in dagbladen. Toen het bericht over de uitgave op de Facebook pagina van school gezet was werd het binnen no-time meer dan 2100 keer bekeken.

boek5

Mieke Driessen en Anton Wolvekamp schreven en tekenden persoonlijk voor ieder kind een persoonlijke opdracht voor in het boek. Daarna lazen ze het boek voor aan alle aanwezigen.  De peuters stapten met het boek onder hun arm de school uit waar ze over korte tijd hopelijk een fijne tijd gaan beleven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen