DVVC kan niet stunten in bekerduel met SCO/Tofs

Enigszins denigrerend kopte BN De Stem in de sporteditie van maandag 26 oktober in een groot artikel over een op halve kracht draaiend SCO/Tofs dat DVVC in een oefenpotje moeiteloos opzij zette. Ja, SCO/TOFS won verdiend en ja, SCO/TOFS was een maatje te groot voor de groenwitten uit Dongen maar geenszins op halve kracht.

De neutrale toeschouwer zag overigens een boeiend duel maar ook dat een stunt er niet in zou zitten voor DVVC. DVVC bood goed tegenstand en had zomaar ook enkele doelpunten kunnen maken. De koploper in de 3e klasse drukte het verschil uiteindelijk uit in een 3-0 overwinning.
Onder schitterende weersomstandigheden werd om 14.30 uur afgetrapt voor deze wedstrijd in het kader van de 2e ronde van de KNVB Beker. Vlot combinerend probeerde de thuisploeg al snel op voorsprong te komen. In de 10e minuut werd de bal uit een corner voor gebracht waarbij de verdediging van DVVC de bal niet kon ruimen. Kevin van Gool verschalkte de kansloze doelman Lesley van Delft met een diagonaal schot en bracht SCO/TOFS daarmee op voorsprong.

DVVC werd in de 25e minuut voor het eerst gevaarlijk toen Jan-Willem Siemons met zijn befaamde verre inworp via Fatih Kaya de bal bij Jeffrey Weterings wist te krijgen. Jeffrey probeerde via een omhaal doelman Rodney Schrauwen te verrassen. Dat lukte ook maar de bal vloog over het doel. Na een half uur voorkwam doelman Lesley van Delft op prachtige wijze dat SCO/TOFS verder kon uitlopen. Even later werd Fatih Kaya uitgekiend in de diepte aangespeeld door aanvoerder Ron Heijmans. De goed meevoetballende keeper Schrauwen moest ver zijn doel uit om hem het scoren te beletten. Geert Jacobs leek even later ook richting het doel op te stomen maar op snelheid verloor hij helaas de bal uit het oog. Vijf minuten voor de pauze wederom een geweldige redding van Lesley van Delft die zijn ploeg zodoende in de wedstrijd hield. Laatste wapenfeit voor de pauze was een kopbal van Fatih Kaya uit een corner. De bal miste echter de juiste richting.

Na de pauze schoot de vorig jaar nog voor DVVC voetballende Birol Demirtas uit een vrije trap rakelings naast. Jan-Willem Siemons was in de 57e minuut dicht bij de gelijkmaker maar zijn harde schot werd geblokt door keeper Schrauwen. SCO/TOFS ging vliegensvlug in de tegenaanval en goalgetter Jordy van Wijnen haalde de trekker over en bracht de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na 67 minuten bracht Maikel van Bragt de bal vanaf links scherp voor en kwam Geert Jacobs een schoenlengte te kort om de aansluitingstreffer te laten noteren. In de 73e minuut werd de strijd definitief beslist toen routinier en aanvoerder Ozcan Ozkaya de stand naar 3-0 tilde.
In de 77e minuut leek Jan-Willem Siemons de welverdiende eretreffer te scoren. Zijn geweldige kopbal werd echter op even geweldige wijze uit doel geranseld door keeper Schrauwen. Uit de daarop volgende corner probeerde de sterk ingevallen Koen Swanen het vanaf 20 meter. De bal belandde helaas op het dak van het doel van SCO/TOFS.

DVVC-keeper Lesley van Delft was goed bij de les en voorkwam 7 minuten voor tijd dat de ploeg uit Oosterhout de score verder kon opvoeren. Koen Swanen, die bij zijn invalbeurt veel sleurwerk verrichtte, veroverde kort voor tijd de bal op een tegenstander en speelde prima af op Geert Jacobs. Vanuit een moeilijke hoek stuitte hij op de prima keepende sluitpost van SCO/Tofs. Zo bleef de 3-0 score gehandhaafd en blies de goed leidende scheidsrechter Hupkes na 90 minuten af.

Coach Johan Dijkstra was na afloop, ondanks de min of meer ingecalculeerde nederlaag, toch een tevreden man. Het verschil tussen 3e en 5e klasse was duidelijk te zien maar mijn spelers hebben prima gevoetbald. Als volgende week op dezelfde wijze gestreden wordt, moet een overwinning in de beslissende wedstrijd om de 1e periodetitel er inzitten. De prestatie van vandaag geeft veel zelfvertrouwen.

Die beslissende wedstrijd wordt op zondag 1 november gespeeld in Breda tegen Sv. SAB. Deze oude bekende is de competitie matig begonnen maar is goed op stoom gekomen en staat thans op een keurige 5e plaats in de rangschikking. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Ruitersbos en vangt aan om 14.30 uur. De F1 van DVVC en de F1 van SAB spelen voorafgaand een voorwedstrijd en deze begint om 13:00 uur.