Week 3 van Stijn: “al 2,7 kilo afgevallen…”

Foto:

Ook Stijn den Boer is de derde week van de afvalrace ingegaan. De eerste resultaten zijn zichtbaar want de weegschaal geeft al 2,7 kilo minder aan dan bij de start van de afvalrace. Personal trainer Timo van Gils stelde Stijn een paar vragen.

Hoe gaat het met jouw nieuwe voedingspatroon?
De afvalrace in z’n geheel gaat tot nu toe erg goed. Afgelopen week heb ik weer gewogen en het resultaat: 2.7 kilo afgevallen! Aan mijn nieuwe voedingspatroon hoefde ik niet heel erg te wennen. De aanbevolen maaltijden zijn over het algemeen best wel lekker. Iedere ochtend drink ik een gezonde smoothie en ik eet 6 x per dag. Soms heb ik geen zin in een bepaalde maaltijd, maar dan mag ik wel wat wisselen.

Wat is de grootste verandering die je hebt gemaakt?
In plaats van snoep heb ik nu alternatieven als noten en fruit, dat vind ik ook erg lekker. Bij het avondeten eet ik ook geen vlees meer, dat mis ik ook eigenlijk niet. Met de smoothies moet ik nog blijven experimenteren, daar kun je alle kanten mee op, maar niet alle combinaties zijn even lekker.

Hoe zag jouw eetpatroon er voor de afvalrace uit?
Voor de afvalrac at ik 2 boterhammen met vlees beleg als ontbijt. In de eerste pauze op school nog 2 boterhammen en in de grote pauze ook. Vaak aten we in de avond aardappels, groente en vlees of vis. Later op de avond at ik nog wel eens een stuk fruit. Alleen op vrijdag avond mocht ik wat chips eten.

Heb je nieuwe producten leren kennen, zo ja: welke?
Dankzij het voedingsplan van Melina heb ik nieuwe producten leren kennen. De biologische ranja, huttenkase, geitenkaas en banaanpannekoeken zijn voorbeelden van producten die erg goed zijn bevallen. Havermout en een soort van marsepeine bolletjes vind ik niet lekker.

Wat dronk je voor de afvalrace en wat drink je nu?
Voorheen dronk ik veel slimpie ranja, fanta, cola en soorgelijke frisdranken.
Nu drink ik vooral ranja, water en soms holy soda.

Heb je nog een tip voor andere mensen die willen afvallen?
Drink niet te veel frisdrank, daar zit enorm veel suiker in. Een extra tip is om in plaats van snoep een lekker stuk fruit te pakken.

Doei!

Groetjes,

Stijn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen