Sociaal drama in Cinemaclub Dongen

Foto:

Maandag 8 december draait Cinemaclub Dongen de Engelse revelatie van het jaar 2013 “Selfish Giant” in het Dongeparktheater van de Volckaert. De huidige economische crisis vormt een goede basis voor het sociaal-realisme. Het is echter een (film)stroming die er eigenlijk altijd al geweest is. De ongelijkheden tussen arm en rijk zijn van alle tijden. Bekende vertegenwoordigers als Ken Loach, Mike Leigh en de broertjes Dardenne hebben het genre naar de huidige eeuw gebracht. Een sterke nieuwe naam aan het firmament is filmmaakster Clio Barnard die met het ruwe The Selfish Giant haar eerste echte speelfilm aflevert.

In de lage sociale klassen in de omgeving van het Britse Bradford, ergens tussen Manchester en Leeds, is het ellende en armoe troef. Ouders, die veelal aan het hoofd van gebroken gezinnen staan, hebben weinig grip op wat hun kroost allemaal uitvreet. Het is ieder voor zich. De dertienjarige Arbor denkt samen met zijn beste vriend Swifty een goudmijn te hebben gevonden door oud metaal bij elkaar te scharrelen en dit te verkopen aan de louche handelaar Kitten. Swifty voelt zich op zijn best in het gezelschap van paarden, Arbor wil vooral Kitten imponeren en geld verdienen. Wanneer Kitten het talent van Swifty ontdekt om met paarden om te gaan en hem bevoordeelt, voelt Arbor zich gekwetst en uitgesloten. Hun vriendschap komt op wankele poten te staan. Arbor wil nog meer geld verdienen en gaat daarbij tot het uiterste waardoor de spanningen tussen de twee vrienden nog hoger oplopen. 

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.  Losse verkoop € 6,50 (CJP/CKV€ 5,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub. Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen