Afvalrace Dongen: week 4 van Brenda van Riel

Foto:

Het is inmiddels al weer vier weken geleden dat de drie geselecteerde kandidaten Brenda van Riel, Lynn Michielsen en Kris Beerens begonnen aan één van de grootste uitdagingen in hun leven tot nu toe: werken aan een gezonder en fitter lichaam voor het oog van duizenden Dongenaren. De drie houden iedere week een blog bij waarin ze hun ups en downs van de afgelopen 7 dagen beschrijven. Inmiddels zijn de eerste resultaten van alle inspanningen al zichtbaar. Alle drie de kandidaten zijn al wat kilootjes kwijt. Lees hieronder het blog van week 4 van Brenda van Riel.

En week 4 starten we zoals elke zaterdag met een uurtje sporten bij Timo. En dan niet zoals je bij een fitnesscentrum gewend bent, hangen aan apparaten, nee een leuk parcours met allerlei verschillende oefeningen. Met gewichten, vloeroefeningen, squats, lunches, aan de TRX…noem maar op. Heel gevarieerd dus. We doen 2 rondes van elk 8 oefeningen en de oefening duurt 1 minuut. Na deze 2 rondes doen we nog een challenge, maar deze sla ik over en ga nog 15 minuten op de loopband. ’s Avonds is het weer tijd voor waterpolo. Jeroen speelt bij Heren 3 van ZV De Vennen en afgelopen zaterdag boekten ze de 3e winst uit 3 wedstrijden. Nu hopen dat ze dit zo door kunnen zetten natuurlijk. Wanneer ik dan zo’n hele avond langs de kant zit, dan krijg ik toch echt wel weer super veel zin om zelf het spelletje weer te gaan spelen. Maar ja, eerst die kilo’s er maar eens af zien te krijgen en dan zien we weer verder.
Zondag is het rustdag! Jeroen die vertrekt al op tijd naar de autocross in de Moer en ik ga samen met de kinderen, mijn zus en haar gezin en mijn ouders lekker wandelen in de bossen, want daar is het echt weer voor. Voor de kinderen gaat het er vooral om wie de mooiste en grootst paddenstoel kan vinden natuurlijk. 
Maandag zijn de kinderen een dagje vrij van school en ik heb zelf ook een dag vrij genomen. Ik moet om 12.00 uur bij de fysio zijn, maar wil van tevoren eerst nog een uurtje sporten. Gelukkig is Dorinda vrij, dus die blijft bij de kids. Het uurtje sporten gaat goed, maar wanneer ik even later bij de fysio op de tafel een oefening moet doen, schiet het in mijn rug. Niet fijn dus. Het advies voor die dag: Veel plat liggen! Uh….ok, het is niet anders en eerlijk gezegd merk ik al snel dat ik ook niet veel anders kan. Jeetje wat baal ik hiervan. Nu maar duimen dat het snel over is. 
Dinsdag mag ik weer gaan werken en na een goede nachtrust gaat het gelukkig al een heel stuk beter met mijn rug. Vandaag staat er verse paprika-courgette soep op het programma, en ik kan jullie vertellen dat ie super lekker was. En gezond natuurlijk! ’s Avonds heb ik nog een Mylèneparty in Etten-Leur, dus sporten zat er toch al niet in en da’s misschien ook maar even beter vandaag.
brendaweek4-2
Woensdag is het mijn beurt weer voor een massage bij Monique. We zouden eigenlijk de benen gaan doen vandaag, maar door het akkefietje met mijn rug, leggen we daar de focus ook vandaag maar weer op. Ook doen we nog een stukje bindweefselmassage bij mijn bovenarmen…..nou dat heb ik geweten. Het voelt alsof ze blauw zijn, maar ja, wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, zeggen ze weleens! Einde van de middag ga ik nog een uurtje sporten. Eric heeft voor mij een schema klaar gelegd, met wat ik allemaal ga doen. Aangezien ik al op tijd heb kunnen sporten, betekent dat, dat ik ’s avonds lekker een avondje samen met Jeroen in de bank kan hangen. Ook weleens fijn en volgens mij alweer even geleden.
Donderdagochtend ga ik naar Ans Franken voor de hypnotherapie. Wederom krijg ik weer een aantal handvatten waarmee ik aan de slag kan en wordt het voor mij steeds duidelijker hoe het zover heeft kunnen komen met die kilo’s. Erg belangrijk om dat te weten, want dan weet je ook waar je valkuilen liggen en wat je zwakke punten zijn. Wanneer je dit weet, kun je er ook pas aan gaan werken. En geloof me, er gaat een wereld voor je open wanneer je zelf ziet hoe het in elkaar steekt. Als ik bij Ans vandaan kom, ga ik meteen door naar Van Gils om te sporten. ’s Middags nog even naar de groenteboer om de fruitschaal weer aan te vullen, even gauw langs Wilma om de maten van mijn slipjas voor onze nieuwe carnavalsvereniging op te laten meten en dan thuis beginnen aan mijn verse tomatensaus. Aan het einde van de middag komt Niki nog even gezellig een bakske drinken en dan is het alweer tijd om de rest van de avondmaaltijd klaar te maken. Het wordt pasta met tonijn en mijn verse tomatensaus met courgette en ui. Ook weer erg lekker. ’s Avonds nog een Mylèneparty in ’s Gravenmoer en dan op tijd mijn bedje in, want morgenvroeg word ik om 8.30 uur in de Duiventoren verwacht voor mijn training met Eric. 
Gelukkig is het droog deze vrijdagmorgen, want trainen in de regen heeft nog niet echt mijn voorkeur. We trainen vandaag de armen, benen en de buik. Het is zwaar, maar heerlijk als we na een klein uurtje weer klaar zijn. Al met al toch wel een lekker weekje en deze week gelukkig geen moeilijke momenten met chocola enzo….nu hopen dat dat voor de komende weken zo blijft! Zo niet, dan lezen jullie het natuurlijk weer!
Tussenstand Brenda
 
Startgewicht: 135 kg
Huidig gewicht: 128
Doel: 99 kg (iets aangepast)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen