Afval race Dongen: week 4 van Lynn Michielsen

Foto:

Het is inmiddels al weer vier weken geleden dat de drie geselecteerde kandidaten Brenda van Riel, Lynn Michielsen en Kris Beerens begonnen aan één van de grootste uitdagingen in hun leven tot nu toe: werken aan een gezonder en fitter lichaam voor het oog van duizenden Dongenaren. De drie houden iedere week een blog bij waarin ze hun ups en downs van de afgelopen 7 dagen beschrijven. Inmiddels zijn de eerste resultaten van alle inspanningen al zichtbaar. Alle drie de kandidaten zijn al wat kilootjes kwijt. Lees hieronder het blog van week 4 van Lynn Michielsen.

Hoi lezers,
We zijn weer een week verder en het gaat nog steeds goed. Deze week heb ik er best veel moeite mee gehad om rekening te houden met het eten, maar het is me gelukt! mijn nieuwe week begon zaterdag, gelijk een dag die begon met de verjaardag van een vriendin. Dit was voor mij dus meteen een moment waar ik het moeilijk had. onderweg vanaf school vroeg ze aan mij: ”zal ik taart halen of vind je dat moeilijk?”. Ik heb gezegd dat ze gewoon taart mocht halen maar dat ik het niet zou nemen. uiteindelijk heeft ze dus taart gekocht, maar niemand heeft op. Hier ik ben super blij mee en vooral trots op, dat mensen door mij minder slecht gaan eten. we hebben een film gekeken waarbij haar moeder chips op tafel had gezet. Het valt niet mee om aan de overkant van de tafel naar je vriendin te kijken die chips aan het eten is, dus ik heb gewoon een handje chips gepakt.
Maandag heb ik weer met de jeugdfitness les mee gedaan net als normaal. ik ga altijd naar de jeugd fitness met een vrolijk gezicht, samen sporten vind ik gezellig omdat je kan lachen met elkaar tijdens het sporten. En alle kinderen helpen elkaar omdat we bijna allemaal hetzelfde doel hebben, afvallen! Ook hebben we een nieuw meisje in de groep, ze had mijn blog gelezen en is daardoor begonnen met afvallen. Ik ben super trots dat ik haar heb kunnen inspireren en ik hoop ook dat we elkaar kunnen helpen om onze doelen te bereiken. 
Tijdens de les zijn we naar de bergen achter de vennen gelopen op een normaal tempo. Toen we daar aankwamen moesten we tot aan het eerste bankje een heuvel op joggen. Vervolgens moesten we de berg af rennen. dat was best pittig omdat ik heel veel last van mijn voet heb! vervolgens moesten we de hele tijd op een andere manier de berg op en af lopen bv: zijwaarts, op handen en voeten, springend enz. Ik vond het fijn om even lekker buiten te zijn, maar het was niet de leukste fitness les vind ik. 
Dinsdag heb ik ‘s avonds aan de bodyshake les bij Eric mee gedaan. Het was een keer iets anders gelopen. normaal ga ik met mama samen, maar mama moest ergens naar toe. Toen heb ik Eric gebeld of ik eventueel in mijn eentje mocht komen, en dat mocht natuurlijk van hem. Dus ik heb een keer zonder mama geshaked. Ik merk nu ook dat ik een stuk volwassener wordt. Eerst als mama niet kon of geen zin had om te gaan, ging ik ook niet. En nu ga ik wel, ook al heb ik niet veel zin of als mama niet mee kan. Ik weet nu ook dat dit nodig is om mijn doelen te bereiken.
Woensdagmiddag ben ik bij Monique geweest van de massagepraktijk. Ik heb tegen Monique verteld dat ik op de verjaardag chips had gegeten en dat ik er veel spijt van had.
Ze vroeg toen of ik er van genoten had? ik vertelde dat ik er heel erg had van genoten! Toen zei Monique dat ik het los moest laten, en dat ik het best een keer mocht hebben. 
Daarna heeft ze me nog een hele fijne en vooral ontspannende massage gegeven. 
Ik heb ook nog verteld dat ik zo’n last heb van mijn hiel. Toen heeft ze mijn voet gelijk gemasseerd en ingetapet met speciale tape en die was ook nog Roze, super cool!!. 
lynn5
Vanuit Monique ben ik gelijk naar Van Gils Sport gegaan en ben ik gaan sporten. Vandaag stond er een personal training op het programma met Mark. Ik had niet helemaal mijn dag en was een beetje chagrijnig tijdens het sporten. Ik was vooral aan het zeuren dat ik moe was, maar van Mark moest ik doorzetten of ik nou wilde of niet. Als ik niet door zou zetten zou de training gewoon langer gaan duren, dus ondanks dat ik m’n dag niet had, heb ik toch goed mijn best gedaan en weer de nodige calorieën verbrand.
Na de training heb ik nog een goed gesprek met Mark gehad, hij heeft me geholpen bij het schrijven van mijn blog. Ik merk toch dat ik hier soms wat moeite mee heb dus vanaf nu gaan we elke week samen doornemen welke punten ik er dit keer in kan zetten, super fijn! 
Bij de gym op school heb ik een extra coopertest gelopen, we konden een herkansing doen voor een hoger punt. Ik heb ‘m niet gelopen voor een hoger punt want ik heb nog steeds last van mijn voetblessure dus een hoger punt zat er toch niet in, ik heb ‘m vooral gelopen voor mijn conditie, een extra sportmomentje.
Donderdag is eigenlijk de enige dag dat ik niet bij Van Gils sport. Omdat ik van Mark toch moet bewegen ga ik elke donderdag met oma en de hond wandelen. Ik heb een app gedownload waarop Mark kan zien of ik gelopen heb, zo kan hij dus controleren of ik ook echt heb bewogen die dag. Ik heb ook een foto van mijn workout gemaakt, een bewijs vooral jullie lezers dat ik écht goed bezig ben!
Verder heb ik vrijdag wederom met de jeugdfitness meegedaan en ’s avonds moest ik nog oppassen!
Om af te sluiten heb ik afgelopen woensdag mijn weegmoment gehad. Hiervoor ben ik altijd zenuwachtig en ik ben soms echt bang dat ik het niet goed doe en dat ik niet afval. Maar er was toch weer een halve kilo af, ik vind het weinig maar het is er in ieder geval af. Ik ben nu in 4 weken tijd precies 2 kilo kwijt. Zo lig ik precies op schema voor mijn einddoel! De kilo’s gaan niet zo hard als bij de andere twee deelnemers maar dat wist ik van te voren. Ik eet gezond, sport en beweeg, voel me fit dus ik zeg goed bezig…of niet coach mark?
Tussenstand
Gewicht  week1 : 68 kg
Gewicht nu: 66 kg
Doel na 180 dagen: 55 kg
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen