Wethouder Joop Velthoven stopt na verkiezingen 2014

Foto:

Wethouder Joop Velthoven (CDA) verlaat volgend jaar, na de gemeente-raadsverkiezingen in  maart 2014, de Dongense politiek. Hij  stelt zich niet kandidaat voor zijn partij en is na de verkiezingen ook niet meer beschikbaar voor het wethouderschap. De huidige fractievoorzitter van het CDA André Vonk is tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA gekozen tot lijsttrekker.

Joop Velthoven (63 jaar) is ruim 20 jaar actief in de lokale politiek. Hij maakt al bijna 14,5 jaar aaneengesloten deel uit van het college van B&W van de gemeente Dongen. “Ik ben nog altijd met heel veel plezier namens het CDA wethouder van de gemeente Dongen. Daarbij kan ik terugkijken op een intensieve en boeiende periode. Met name de samenwerking met betrokken inwoners, ondernemers, verenigingen, collega´s, gemeenteraad, fractieleden, partijgenoten en ambtenaren blijft mij bij. Door goed samen te werken hebben we veel kunnen realiseren, niet alleen in Dongen, maar ook daarbuiten. Na zoveel jaren besturen in Dongen wordt het echter tijd voor iets anders. Wat ik na de verkiezingen ga doen, weet ik nog niet. Ik wil eerst deze termijn goed afmaken. Ik ben mijn partij en de gemeenteraad dankbaar voor het vertrouwen dat ze zoveel jaren in mij hebben gehad. 
Portefeuille
Joop Velthoven begon zijn politieke loopbaan in 1990, in de toen nog zelfstandige gemeente ´s Gravenmoer. Daar was hij eerst raadslid/fractievoorzitter tot de samenvoeging met Dongen in 1997. In april 1999 werd hij wethouder in Dongen. Velthoven is nu verantwoordelijk voor de portefeuille ruimtelijk beleid (inclusief ruimtelijk water- en natuurbeleid), grondbeleid, woonbeleid, bouw- en woningtoezicht (inclusief omgevingsvergunning), monumentenbeleid en archeologie. Velthoven is daarnaast projectwethouder Centrumontwikkeling. Tot aan de verkiezingen blijft hij zich voluit inzetten voor zijn bestuurlijke werk.”
André Vonk (52 jaar) is vanaf april 2010 de fractievoorzitter van de CDA-gemeenteraads-fractie. Voor die periode was hij jarenlang bestuurlijk actief voor allerlei verenigingen en activiteiten en is hier nu nog steeds zeer betrokken bij. André heeft zich goed voorbereid op het politieke werk. Voor 2010 liep hij al geruime tijd mee met de fractie en heeft hij diverse cursussen gevolgd om zich het openbaar bestuur en de politiek eigen te maken. Als fractievoorzitter heeft hij het politieke werk in rap tempo leren kennen en neemt André het lijsttrekkerschap voor het CDA Dongen – ’s Gravenmoer met veel enthousiasme op zich. Mocht het CDA na de verkiezingen eventueel zitting nemen in een coalitie dan staat Andre Vonk ook open voor het wethouderschap: “bij het CDA is het een goede traditie dat de lijsttrekker eventueel ook ter beschikking is voor het invullen van die functie en dat is in mijn geval ook zo” aldus Vonk. 
foto: Jan Stads / Pix4profs
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen