Dongense VVD: “Trek bouw in Dongen vlot”

Foto:

De fractie Dongense VVD vindt dat de gemeente Dongen particulieren en kleinschalige projectontwikkelaars onvoldoende de kans geeft die zij verdienen bij het bouwen van nieuwe woningen in Dongen en omgeving. Fractievoorzitter Pieter Brooijmans legt uit: “Met een lange lijst aan voorwaarden en moeilijke procedures worden particulieren ontmoedigd een kavel te kopen om daar op te gaan bouwen. Het uitgangspunt moet volgens ons zijn: Kijk naar de mogelijkheden die er zijn in plaats van naar de hindernissen. En niet andersom zoals de gemeente Dongen nu vaak te werk gaat.”  De zorg van de Dongense VVD wordt gedeeld door andere partijen en dit heeft er toe geleid dat er tijdens de gemeenteraadsvergadering van vanavond een motie over dit onderwerp wordt ingediend door drie partijen: de Dongense VVD, de Volkspartij Dongen en het Democratisch Podium.

De Dongense VVD vindt dat het ondanks de economische omstandigheden de taak van de gemeente Dongen is om bouwactiviteiten in haar gemeente gericht te stimuleren. “Zo moet de regeldruk voor kleinschalige bouwactiviteiten en particulieren drastisch worden verlaagd. De ruimtelijke onderbouwing in de plannen kan simpeler en omgevingseisen die gelden, kunnen soepeler worden toegepast om bouwactiviteiten te stimuleren. 
Daarnaast is de fractie Dongense VVD van mening dat locatie- en archeologische onderzoeken lang niet altijd nodig zijn. Deze vertragen het proces enkel in veel gevallen” aldus Brooijmans, die hier een rol weggelegd ziet voor zowel de gemeente als woningcorporatie Vieya. “Beiden moeten ruimte bieden voor bouwinitiatieven in de gemeente en deze niet zien als concurrentie. De woningcorporatie heeft veel plannen om te bouwen, maar deze komen te traag van de grond. Er moet worden gebouwd in Dongen,  Vieya en de gemeente dienen daarom andere partijen de mogelijkheid te bieden om dit te kunnen doen.”
Ook betwijfelt de fractie Dongense VVD of bestaande woonsubsidies wel effectief zijn. Brooijmans: “wij zijn van mening dat geld beter gebruikt kan worden voor het isoleren van woningen in de gemeente. Zo kan de bouw snel worden geactiveerd.” 
Foto: ANP 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen