Volkspartij Dongen en Samen Kansen Pakken

Foto:

Ingezonden artikel: De afgelopen maanden heeft de politiek in het teken gestaan van de begroting en de invulling van de transities van de WMO, jeugdhulp en participatiewet. Na het sluiten van het coalitieakkoord kwamen flinke tegenvallers boven tafel. Daardoor waren ombuigingen en bezuinigingen nodig. Het is gelukt om de begroting van 2015 sluitend te maken. Ons huishoudboekje is voor de lange termijn op orde. Één van de belangrijkste uitgangspunten uit ons coalitieakkoord!  

De transities worden ingevoerd met het geld dat de rijksoverheid hiervoor geeft. Voor de inwoners van Dongen is de transitie WMO het meest zichtbaar, want de bekende, door de gemeente betaalde, Hulp bij het Huishouden 1 verdwijnt. In plaats hiervan moeten inwoners zelf de kosten gaan dragen en de hulp organiseren. Inwoners die op basis van hun inkomen deze kosten niet kunnen dragen, kunnen hiervoor bijzondere bijstand aanvragen. Mantelzorgers en vrijwilligers moeten de benodigde ondersteuning krijgen. 
De ambities uit het coalitieakkoord zijn door de bezuinigingen niet aan de kant geschoven. Wel kijken we kritisch naar de manier en het moment van realiseren. 
De discussie over een nieuw MFA moet tot een finaal beslispunt worden gebracht. We gaan goed nadenken over de haalbaarheid en de kosten die renovatie óf nieuwbouw met zich meebrengen. En de mening van de inwoners is hierin belangrijk. 
De subsidies van verenigingen worden dit jaar niet geïndexeerd, maar komen ook niet verder onder druk te staan. 
De warmte – koude problematiek in De Beljaart moet in 2015 zijn opgelost. De voorbereidingen zijn in volle gang, en die houden we scherp in de gaten.
Voor het einde van 2014 gaat de gemeenteraad nog besluiten over de wijze van afvalinzameling. De manier en frequentie van afvalinzameling gaat veranderen, maar diftar zal niet worden ingevoerd. 
Een nieuwe school in Dongen-Vaart en integratie van peuterspeelzaalwerk en kinderopvang bieden mooie kansen voor het onderwijs. 
Vanuit visie samenwerken binnen de regio. Een belangrijke pijler om te kunnen blijven functioneren als zelfstandige gemeente. En een gezamenlijke opdracht voor het gemeentebestuur om hier op goede wijze invulling aan te geven!  
Samen Kansen Pakken. Vóór Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart!
René Jansen, fractievoorzitter.
Zaterdag 29 november zullen we weer op het Looiersplein staan van 10.00-12.00 uur (bij schoenmaker Maas)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen