Afvalrace Dongen week 9 : Blog Brenda van Riel

We gaan zo langzamerhand richting de decemberdagen en dat betekent dat er voor de deelnemers aan de afvalrace een hoop verleidingen om de hoek komen kijken de komende tijd. Hoe gaan ze daarmee om? Kunnen ze zich inhouden? Hieronder vertelt Brenda hoe ze zich staande houdt tussen alle chocolade, pepernoten en marsepein.

En week 9 beginnen we met een gezellig weekendje Antwerpen met Jannie, Niki en Bianca. Alweer een nieuwe uitdaging voor mij. Voordat we weggaan sta ik er nog even bewust bij stil dat het in dit weekend ook echt weer gaat om keuzes maken. Niet en/en zoals ik altijd deed, maar of/of. Als we op zaterdagochtend de stad in gaan, zorg ik dat ik iets gezonds in mijn tas heb voor tussendoor. We lunchen pas laat en om snaaien te voorkomen is dat tussendoortje voor mij heel belangrijk. Veel water drinken komt er helaas deze zaterdag niet van, want dan moet ik zo’n beetje elk half uur naar de w.c. en da’s niet zo handig in de stad. En ik moet zeggen dat wanneer we zondag weer huiswaarts keren en ik terugkijk naar dit heerlijke weekend, ik het echt goed gedaan heb. Bewuste keuzes gemaakt, wel gezellig een wijntje mee gedronken. Geen Belgische chocolade op, alleen een Brussels wafeltje bij de koffie. Netjes opgelet met eten. Een goede start van week 9 dus.
En ja de Sint is weer in het land en dat betekent boordevol lekkers in de winkels en thuis in de kast. Maar ook deze verleidingen kan ik nog steeds weerstaan. Als iemand mij dat 9 weken geleden gezegd had, had ik hem echt voor gek verklaard en nu doe ik het gewoon even….echt heel bizar, maar het voelt wel goed. Er komt nog een tijd dat ik snoepgoed weg moet gaan gooien omdat het er te lang ligt. Ook merk ik dat mijn kinderen veel minder snoepen dan een aantal weken geleden. Dat was natuurlijk ook de bedoeling, maar dat, dat omslagpunt al zo snel zou komen, had ik ook niet echt verwacht. Zij pakken ook snel naar een stukje fruit in plaats van snoep en daar ben ik wel heel blij om. Samen zijn we op de goede weg.
kgami2opindis5dnl9e2i4n9g
Deze week ook weer lekker gesport. Dinsdagavond heb ik een les bodyshake mee gedaan. Dat was al weer even geleden. Dan merk je dus ook echt wat een vorderingen je gemaakt hebt de afgelopen weken. Mijn conditie gaat echt met sprongen vooruit. Ik vind het sporten zo leuk dat ik er zelfs over na aan het denken ben, om een droom die ik al heel lang heb uit te laten komen. Daarover later meer, wanneer ik het voor mezelf wat concreter heb gemaakt en ik zeker weet dat het gaat lukken.
En week 9 hebben we afgesloten met een super leuke workshop bij Natuurlijk Tomaat op Klein Dongen. Samen met Lynn en Kris en nog een aantal mede-afvallers van Van Gils kregen we van Henriëtte van den Hoek eerst een rondleiding door het bedrijf. Daarna gingen we samen heerlijke verse tomatensoep maken. Het was erg leuk om te doen en vooral om te zien hoe je met allemaal verse producten zo’n heerlijk soepje op tafel kunt zetten. Ook is het leuk om te horen dat Alfons en Henriëtte met zoveel passie over hun tomaten en alles wat daar omheen gebeurd kunnen vertellen. Echt een aanrader om daar eens naar toe te gaan en met een groep zo’n workshop te boeken.
En dan is het alweer week 10. Een week die we ook weer leuk af gaan sluiten zondag 30 november van 10.00 uur- 12.00 uur op het Atledo veld. We kunnen alle aanmoediging en steun gebruiken dus ik zie jullie graag zondag om 10.00 uur bij Atledo enne……vergeet niet om je sportkleding aan te doen!!!
pjnalq4a3ysd3ebscyhnxqm0d
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen