Lionsclub Donge Vallei organiseert Proms of the Midsummernight

Foto:

Op 20 juni aanstaande als om 22.04 uur het zonlicht  achter de coulissen van de ruïne van de Oude Kerk in Dongen verdwijnt en daarmee de kortste nacht inluidt, organiseert de Lionsclub Donge Vallei (gemeente Dongen en Gilze en Rijen) een muzikaal Midzomernachtfestijn.

Een optreden van de muziekgroep Accolade brengt een “Proms of the Midsummernight” ten gehore. Muzikale kunstenaars die, met een knipoog naar de zonnewende, uw gehoor zullen strelen. Het thema “Midzomernacht” waaiert uit . Het publiek wordt na het luistergedeelte uitgenodigd om, zoals dat promconcerten betaamt, een aantal liederen mee te zingen Kortom: een mix van cultuur en entertainment. De zomer kan alleen bestaan bij de gratie van de overige jaargetijden, zoals Händel met zijn “Vier Jahreszeiten” al eeuwen geleden heeft uitgedrukt
Startend met het herfstlied “Les feuilles mortes” van Juliette Gréco, dat als chanson in het tweede deel wordt getransformeerd tot een swingend jazzy “Automn Leaves” op dezelfde melodie.Vervolgens een Accolade-bewerking van het prachtige winterlied “Falkland Grene” van de Schotse groep “Magna Carta”, waarbij fluitiste Paulien Ongering op een Keltische fluit, de “tin whistle” voor een magische sfeer zorgt. De ontspringende lente bezongen door het sprankelende “Le Printemps” van Michel Fugain 
Hierna wordt  de zomer verwelkomd, die op het punt staat te beginnen. Accolade doet dat met een bijzondere improvisatie op het bekende “Summertime” van George Gershwin. Met licht klassiek wordt het eerste gedeelte afgesloten. Het programma wordt vervolgd met een pallet aan binnen- en buitenlandse liederen en chansons, variërend van liederen van Jacques Brel tot Herman van Veen.  Tot slot de apotheose van dit veelzijdige concert in de vorm van een heerlijk blok community-singing met liederen van Shaffy tot Guus Meeuwis.
oudekerk
De Oude Kerk in Dongen opent op die avond gastvrij haar poorten van de ruïne. De monumentale en prachtig geconserveerde ruïnekerk in Dongen biedt gasten tot laat in de avond een adembenemende omgeving voor een midzomernachtfestijn. Gaandeweg de avond ziet u een hemelsblauwe lucht overgaan in een donkere sterrenhemel. 
De kwaliteit van de voorstelling, de monumentale omgeving, het gezelschap en de catering maken dit event tot een avond bij uitstek om hiervoor familie, vrienden en zeker ook (zaken)relaties uit te nodigen.
De kosten:  € 30 per ticket, inclusief een hapje en een drankje
Datum: 20 juni 2014 
Tijd: van 21.00 uur tot ongeveer 23.00 uur 
(met een pauze van een half uur). 
De kerk is open vanaf 20.30 uur. 
Tot middernacht wordt er nageborreld.
Met deze unieke gebeurtenis steunt de Lionsclub Donge Vallei het goede doel: Stichting Leergeld. 
Kaarten reserveren op [email protected]  
of neem contact op met:
Wil van Spaandonk       06 5268 7586
Rik Meijer               0162 370 698
Jeroen Hartel       06 3614 2002
Bij slecht weer vindt het evenement binnen plaats